Σφοδρή επίθεση κατά του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε τον Σόιμπλε ως εμμονικό ενώ άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ότι «έτσι τον έμαθαν» να «νομίζει ότι η χώρα είναι μπανανία». 

«Τι νομίζει ο κ. Σόιμπλε; Ότι η Ελλάδα είναι μπανανία, προτεκτοράτο επειδή τον έμαθαν έτσι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «έφτασε να υποδεικνύει αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, είναι εμμονικός». 

Μάλιστα ο κ. Στρατούλης μίλησε για το τέλος της γερμανικής Ευρώπης. 

«Τελείωσε η γερμανική Ευρώπη, η Γερμανία να υπαγορεύει και οι άλλες χώρες να εκτελούν... Το Νοέμβριο που θα εκλεγεί το Podemos (σ.σ Ισπανία) θα είναι χειρότερα τα πράγματα γι’ αυτούς» είπε. 

Κληθείς να σχολιάσει την διακυβέρνηση ο κ. Στραούλης τάχθηκε ξεκάθαρα κατά του δημοψηφίσματος αλλά και των εκλογών.

«Όταν υπάρχει μια θηλιά και σφίγγει είχαμε καθήκον να την χαλαρώσουμε μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες, και μετά τους τέσσερις μήνες να τη σπάσουμε. Προτεραιότητα μας είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, δεν είναι προτεραιότητες ούτε οι εκλογές ούτε τα δημοψηφίσματα» ανέφερε.

Τέλος ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε για να ανασάνει ο ελληνικός λαός...

«Εμείς δεν είμαστε ούτε δημαγωγοί ούτε ψεύτες θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μας σταδιακά, είπαμε ότι θα κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα άμεσα» τόνισε.