Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για τραγωδία.

«Αυτό που έχει καταφέρει ο κ. Βαρουφάκης και η κυβέρνηση με τη διαπραγματευτική τους τακτική είναι να συνταχθεί όλη η υπόλοιπη Ευρώπη μαζί με τη Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα. Και αυτό είναι μια πραγματική τραγωδία γιατί η Ελλάδα είναι σήμερα απομονωμένη περισσότερο από ποτέ. Σε μια εποχή που στην Ευρώπη «βρέχει» λεφτά, εμείς κρατάμε ομπρέλα. Η Κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε μια εσωστρέφεια παίζοντας με τις λέξεις και σε ένα θέατρο του παράλογου για το που θα συναντήσει την τρόικα που μετονόμασε σε θεσμούς» .

Όπως προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης, «Ο χρόνος περνάει, η πραγματική οικονομία υποφέρει, οι τράπεζες είναι «στεγνές», οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι απογοητευμένοι και απελπισμένοι. Και γι’ αυτά δεν μιλάει κανείς. Το πρώτο ουσιαστικό ζήτημα που θα τεθεί σήμερα από τους θεσμούς αφορά το δημοσιονομικό κενό. Αν δηλαδή με αυτήν την πλήρη και απελπιστική υστέρηση στα έσοδα μπορεί να βγει ο προϋπολογισμός του 2015. Έστω και με μειωμένους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος. Δεν περιμένω να πέσει η Κυβέρνηση. Ελπίζω να σοβαρευτεί η κυβέρνηση».

Ο βουλευτής επιτέθηκε και στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζοντας ότι «Σε αυτήν την προσπάθεια που κάνει είμαστε όλοι εδώ να στηρίξουμε. Αλλά όταν διαβάζω τις εξαγγελίες του κ. Κατρούγκαλου για το τι προτίθεται να κάνει στη Δημόσια Διοίκηση, μιλάμε για ένα πλήρες ξήλωμα της προσπάθειας να συμμαζευτεί το Κράτος, η οποία έγινε τους 18 μήνες που εγώ ήμουν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όταν συζητάμε για το πώς θα μονιμοποιήσουμε αυτούς που εγώ έψαχνα να δω αν μπήκαν από τις πόρτες και τα παράθυρα δεν αποτελεί μεταρρύθμιση. Και είχα βάσιμες υποψίες ότι μπήκαν και από τις πόρτες και από τα παράθυρα. Ο κ. Κατρούγκαλος είναι ο καλύτερος φίλος της ΑΔΕΔΥ. Όταν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ο καλύτερος φίλος των συνδικαλιστών του Δημοσίου, ο οποίος βεβαίως είχε συνάψει προεκλογική συμμαχία μαζί τους, τότε πως περιμένετε να γίνει σοβαρή μεταρρύθμιση στο Δημόσιο;»

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις σημείωσε ότι η πολωτική ρητορική με αναφορές στο χιτλερικό παρελθόν της Γερμανίας και στις ναζιστικές θηριωδίες – χωρίς να ακυρώνονται τα όποια νομικά ερείσματα υπάρχουν - δεν κάνει καλό στη χώρα.