Για επιτηδευμένες δηλώσεις και μεθοδευμένες κινήσεις του Στρος Κάν έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ανοίγοντας τον χορό των κυβερνητικών αντιδράσεων για τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ σχετικά με τις μυστικές διαπραγματεύσεις που έγιναν για την ένταξη της χώρας στον δεθνή μηχανισμό στήριξης. «Ο κ. Στρος Καν δεν είναι παρθένα. Είναι έμπειρος πολιτικός.Γιατί άραγε ο κ. Στρος Καν τα λεει όλα αυτά τώρα» ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.


Όπως εξήγησε, ο κ. Στρος Καν «θέλει να βγάλει από πάνω του την Ελλάδα γιατί δέχεται επιθέσεις στη Γαλλία που είναι υποψήφιος για την προεδρία του σοσιαλιστικού κόμματος και θέλει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι είναι λογικό ο πρωθυπουργός να συζητάει με όποιον χρειάζεται για να λύσει το πρόβλημα της χώρας.

Στο απόσπασμα που μετέδωσε το Αλ Τσαντίρι ο κ. Στρος Καν λεει χαρακτηριστικά:

«Όταν λεω, υπερβάλλοντας, ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους, δεν το έλεγε στο λαό.

Αλλά από την αρχή ο Παπανδρέου με είχε πάρει πολύ νωρίς τηλέφωνο. Με είχε πάρει από το Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2009, λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Και είναι αλήθεια ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχε ανάγκη από βοήθεια».

Μιλώντας για τη ρευστότητα στην αγορά, ο κ. Χρυσοχοίδης είπε ότι: «είναι μεγάλη ήττα να κλείνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει. Σε αυτή τη φάση δεν φταινε οι τράπεζες, αλλά το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Φταίνε, όμως, για τις εξαλλοσύνες και τις υπερβολές του παρελθόντος με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τα νοικοκυριά στη χρεοκοπία».

Για παραπληροφόρηση και συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πεταλωτής, αφού αμφισβήτησε τη μετάφραση της συνέντευξης, υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες στις 11 Δεκεμβρίου 2009 είχε πει πως έχει επαφές με το ΔΝΤ προκειμένου να δοθεί στη χώρα τεχνογνωσία, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου 2010 και πάλι στις Βρυξέλλες είχε δηλώσει πως υπάρχει συνεργασία με το ΔΝΤ για την παροχή βοήθειας σε διοικητικές αλλαγές.


ΝΔ: Απαντήστε χωρίς υπεκφυγές 

Για πολιτικό κόλαφο για την αξιοπιστία του Γιώργου Παπανδρέου κάνει λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζει πως "αποκαλύπτεται ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί όπως λέει ο κ. Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ."

Ο κ. Μιχελάκης ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές καθώς όπως λέει "ο λαός πρέπει να μάθει τί κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη". Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ μυστικά και υπόγεια σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.


ΣΥΝ: Οι μάσκες έπεσαν

''Τώρα που οι μάσκες έπεσαν και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, απέκρυπτε τα σχέδιά του, ενώ έκανε τα πάντα για να βρεθούμε στη αγκαλιά του ΔΝΤ, ας υπάρξει ειλικρινής για έστω μια φορά», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης, καλώντας τον Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό ζητώντας του την έγκριση για τα νέα μέτρα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις ιδιωτικοποιήσεις των 50 δισ.


Δημοκρατική Συμμαχία: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός

Για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και απουσία πολιτικού θάρρους, που όπως είπε, εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν και σήμερα το πολιτικό σύστημα οδήγώντας τους Έλληνες στη φτώχεια και την ανεργία, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γ. Οικονόμου.

«Μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργός ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε αντί για τις δύσκολες αποφάσεις, τις υπόγειες συνεννοήσεις με τον κ. Στρος Καν. Το έκανε προκειμένου να αναιρέσει το «λεφτά υπάρχουν», αλλά και όλα όσα έλεγε και έπραττε το κόμμα του τα τελευταία 30 χρόνια», σχολίασε με αφορμή τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν.