«Όχι» Παπακωνσταντίνου για τα αναδρομικά ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που ζητούν, με προσφυγή τους στα δικαστήρια, 800 συνταξιούχοι βουλευτές.
Ο υπουργός Οικονομικών με ανακοίνωσή του ήταν κατηγορηματικός.
«Το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία. Το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης έκανε λόγο για προκλητική ενέργεια που απαξιώνει ακόμη περισσότερο το πολιτικό σύστημα στα μάτια της κοινωνίας.

Ομόφωνα καταδίακσαν τη στάση των τέως συναδέλφων τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Προκλητικό» χαρακτήρισε το αίτημα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραπομπής στελεχών της ΝΔ που έχουν κάνει σχετική προσφυγή στην επιτροπή δεοντολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά». Στην ίδια γραμμή και ο Ιωάννης Βρούτσης. Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για προκλητική και ανήθικη ενέργεια ζητώντας την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στην ομιλία του ανέφερε ότι η κοινωνία μουτζώνει και οργίζεται με τους 800 βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά.

Την ίδια στάση κράτησαν με ανακοινώσεις του του ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.