Η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος-Κορέας βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα με την ειδική απεσταλμένη του Προέδρου της Κορέας Παρκ Γιουν Χε, η οποία επισκέπτεται τη χώρα μας, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. Υποδεχόμενος την κ. Παρκ, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι πέρυσι “συνεορτάσαμε μια άλλη κοινή επέτειο, τα 60 χρόνια από την έναρξη του κορεατικού πολέμου, στο οποίο οι λαοί μας στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο”.

Όπως σημείωσε ο κ. Δρούτσας “η ιστορική αυτή ανάμνηση θα μας συνδέει πάντα” και πρόσθεσε ότι η επίσκεψη της κ. Πάρκ ως προσωπικής απεσταλμένης του Προέδρου της Κορέας μας δείχνει πόσο μεγάλη σημασία αποδίδετε στις σχέσεις μας και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να τις εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο.

Από την πλευρά της η κ. Πάρκ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δρούτσα για τη θερμή υποδοχή τόσο εκείνης όσο και της κορεατικής αντιπροσωπείας που τη συνοδεύει, αναφέρθηκε στη βούληση της κυβέρνησης της χώρας της για διεύρυνση των διμερών σχέσεων και τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαιτέρως τυχερή που επισκέπτεται τη χώρα μας.