Ο Γιώργος Καρατζαφέρης συνέχισε και σήμερα τη σφοδρή επίθεση στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά αυτή τη φορά δια της πλαγίας, αναφερόμενος στο site του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και σε κείμενο που υπάρχει αναρτημένο στο οποίο αναφέρεται ότι η ΝΔ πρέπει να απαλλαγεί  από τα βαρίδια του παρελθόντος.
Ο  πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έσπευσε να γίνει αυτόκλητος υποστηρικτής του Κ. Καραμανλή λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να χαρακτηρίζεται ο πρώην πρωθυπουργός βαρίδι, ένας άνθρωπος που υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος τη ΝΔ και ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της.

Δεν είναι δυνατόν, πρόσθεσε, να μην υπάρχει σεβασμός γι' αυτόν τον άνθρωπο και για όλους εμάς που τρέχαμε χρόνια στα πεζοδρόμια και οργώναμε όλη την Ελλάδα για να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση. Επιτέλους λίγη τσίπα σε αυτό το κόμμα δεν έχει μείνει πρόσθεσε.

Όμως ο κ. Καρατζαφέρης δε σταμάτησε εκεί. Έστρεψε τα βέλη του εκ νέου και κατά των συμβούλων του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «κάποιοι που είναι αλεξιπτωτιστές στη ΝΔ προσβάλλουν συστηματικά τον Κώστα Καραμανλή».

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απαντώντας αναφέρθηκε στο θερμό εναγκαλισμό που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Κώστα Καραμανλή στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και είπε ότι «ο τέως πρωθυπουργός όταν έφυγε από την ηγεσία του κόμματος, εγγυήθηκε μαζί με τα άλλα ιστορικά στελέχη της, τη συνέχεια της παράταξης»

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σχολιάζοντας αυτή την παρέμβαση δεν έχασε την ευκαιρία να καρφώσει εμμέσως τον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά,  «Ακούγοντας τον κ. Κεφαλογιάννη μου ήρθε στο μυαλό το έργο ο ''Ιούδας φιλούσε υπέροχα''».