Συνεχίστηκε και σήμερα η κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ  με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο των βουλευτών των δύο κομμάτων Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Γιάννη Κοραντή, αλλά και με φόντο την επικείμενη εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης απηύθυνε αρχικώς «έκκληση» προς την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει εκλογές γιατί «βυθίζεται η χώρα»: «Γράψτε όλα τα του παρελθόντος, ακόμα και αυτά που έγιναν προχθες και ζητείστε εκλογές για να απαλλαγεί η χώρα από το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, για να παρέμβει αργότερα ο Χρ. Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ) και να δηλώσει:

 «Κατανοώ απόλυτα την αγωνία του κ. Καρατζαφέρη να προλάβει τον κ. Σαμαρά για το λεγόμενο «Ζάππειο-2» και να ζητήσει εκλογές (…). Θέλω να ευχηθώ στον κ. Καρατζαφέρη, στον ανταγωνισμό που γίνεται μέσα στην «πολυκατοικία», να ξεμπλέξει γρήγορα και από τον κ. Μεϊμαράκη και τους «πράκτορες και τους εισπράκτορές του», ώστε να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να συζητήσουμε…».

Συνέχεια έδωσε ο Αστέριος Ροντούλης (ΛΑΟΣ), παρατηρώντας πως «έξεστι τω Μεϊμαράκη ασχημονείν» και υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής» «υποβιβάζει την Βουλή των Ελλήνων και εξευτελίζει το κόμμα της ΝΔ».

Απαντώντας για λογαριασμό της ΝΔ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης υπήρξε ηπιότερος, παρατηρώντας πως «στην αίθουσα χρειάζεται πράγματι αυτοσυγκράτηση, αλλά αυτοί που πρέπει πρώτα να το κάνουν, είναι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών ομάδων: Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγορήθηκε για θέματα ηθικής τάξης, για τα οποία δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Λέξεις όπως «μπροστάντζα» π.χ., είναι μια πρόκληση ηθικού περιεχομένου, που δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη και αναπάντητη».

Σε ό,τι αφορά, την πρόκληση για πρόωρες εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπέθεσε ότι «το ερώτημα απευθυνόταν στην κυβέρνηση, ως έμπρακτη μετάνοια του ΛΑΟΣ για την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση για το Μνημόνιο».