Σε δυσμενή θέση βρίσκεται η Κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη Στρος Καν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν σε υπόγειες συνομιλίες με το ΔΝΤ από τον Νοέμβριο του 2009. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης καθίσταται δεινή μετά τις πληροφορίες που έρχονται από την έδρα του ΔΝΤ και σύμφωνα με τις οποίες οι «υπόγειες» διαπραγματεύσεις υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους, είχαν ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2009, πριν δηλαδή μπει η χώρα σε προεκλογική περίοδο και ο Γ. Παπανδρέου διατυπώσει το ιστορικό πλέον «λεφτά υπάρχουν».

Στην κυβέρνηση φοβούνται ότι τις επόμενες μέρες θα κληθούν να απολογηθούν, δεχόμενοι επίθεση από την αντιπολίτευση που λογικά τα εξαπολύσει μύδρους επιχειρηματολογώντας ότι τη στιγμή που γινόταν εξαγγελίες για παροχές και τη στιγμή που η κυβέρνηση έχανε χρόνο αδρανώντας, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός γνώριζε πολύ καλά ότι τα μόνα λεφτά που υπήρχαν ήταν αυτά του… ΔΝΤ.

Πριν από λίγο, το ΔΝΤ προέβη σε μία περίεργη ανακοίνωση η οποία επιχειρεί να... μαζέψει τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν, τονίζοντας ότι «πάντα είμαστε σε επαφή με τα μέλη-κράτη», και αναφέρεται σε συνομιλίες οι οποίες αφορούσαν τεχνικά θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.

Η ανακοίνωση καταλήγει υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία για οικονομική στήριξη, πριν από την κατάθεση του επίσημου αιτήματος της Ελλάδας, πράγμα που δείχνει ότι το ΔΝΤ προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις Στρός Καν.


TAGS