«Στα όρια της εγκληματικότητας κινούνται τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους» δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Μέγαρο Μουσικής. Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αποφασισμένος  «να τα βάλει με τα συμφέροντα και τις ολιγαρχίες που νοιάζονται για το βόλεμά τους. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα υπέρ του επιχειρείν , ενώ ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τη μείωση του «σπατόσημου» τους χειμερινούς μήνες στα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και την δημιουργία τουριστικών κατοικιών εντός ξενοδοχειακών μονάδων τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην επανεξέταση του θέματος των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων με στόχο να μην προκαλούνται προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο.
Προανήγγειλε τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους συνεπείς, στις πληρωμές, επιχειρηματίες.

Αναφέρθηκε στην άμεση έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το ουσιαστικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και στη μείωση κατά 75% των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έναρξη μιας επένδυσης στη χώρα μας.