Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την αλλαγή στάσης της ΝΔ στην εξίσωση ωρών εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι βασική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι το εθνικό συμφέρον αλλά το προσωπικό και οι μικροκομματικοί υπολογισμοί.

Αναφερόμενος δε στην αλλαγή θέσης της ΝΔ τόνισε: «Η ΝΔ έλεγε ότι αν δεν τεκμηριώσω τις 45.000 θέσεις που εξοικονομούνται από τη διάταξη δεν θα ψηφίσει το 40ωρο. Δεν το έκανα και δεν θα το κάνω. Ακόμα και 10 θέσεις να εξοικονομούνταν πάλι θα έφερνα τη διάταξη. Γιατί για μένα είναι διάταξη αρχής και δικαιοσύνης.»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σε υπαναχώρηση όσον αφορά το 40ωρο στο δημόσιο, εξαναγκάστηκε ο εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, Χρήστος Ζώης, μπροστά στην εικόνα που άρχιζε να δημιουργείται ότι η ΝΔ, ένα αστικό φιλελεύθερο κόμμα, δεν θέλει να εξισωθεί ο χρόνος εργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ενώ στην προχθεσινή συνεδρίαση ο κ. Ζώης είχε πει στον υπουργό Εσωτερικών ότι εάν δεν του δώσει τα στοιχεία για τις 45000 θέσεις που εξοικονομούνται από το μέτρο η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη διάταξη, σήμερα αναγκάστηκε να αλλάξει θέση κάνοντας και επίθεση στο Γιάννη Ραγκούση.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Ζώης είπε στον υπουργό: «Προσπαθήσατε να περάσετε μια άλλη θέση σε σχέση με αυτά που είπε η ΝΔ. Εμείς δεν τοποθετηθήκαμε δογματικά αντίθετα στην αύξηση των ωρών εργασίας αλλά σας καλέσαμε να τεκμηριώσετε τους ισχυρισμούς σας, ποιο είναι το σχέδιο σας, ποια είναι η μελέτη που έχετε στη διάθεσή σας και κάνετε αυτές τις προβλέψεις. Εσείς εξαπολύοντας μια επικοινωνιακή καταιγίδα είπατε ότι η ΝΔ καταψήφισε.
Η ΝΔ θα ψηφίσει την αύξηση των ωρών εργασίας και σας αφήνουμε εκτεθειμένο στους δημοσίους υπαλλήλους.»

Το όλο θέμα βεβαίως έχει και παρασκήνιο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της ΚΟ Κωστας Τασούλας είχε εξ αρχής άλλη άποψη από αυτή του κ. Ζώη και πίστευε ότι η ΝΔ έπρεπε εξαρχής να πει ναι στο 40ωρο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ, ο γραμματέας της ΝΔ φέρεται να έχει πει «πάνω από τον Ζώη είμαι εγώ και η άποψή της ΝΔ είναι "ναι" στο 40ωρο στο δημόσιο». Οπότε ο κ.Ζώης έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και η πρώτη του θέση πετάχτηκε στον πολιτικό Καιάδα.