«Είμαι φυσιολογικός άνθρωπος και όχι ρομπότ» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στο πρόσφατο «θερμό επεισόδιο» που είχε με  τον Ιωάννη Κοραντή. Μάλιστα, έδωσε συνέχεια στη σφοδρή αντιπαράθεση με το ΛΑ.Ο.Σ. και αναφερόμενος στον Γιώργο Καρατζαφέρη, τόνισε: «Αυτός τρελάθηκε από την ημέρα που τον κουτσούλισε το περιστέρι. Νομίζει ότι είναι ρυθμιστής. Αν θέλει να είναι ρυθμιστής, πρέπει να σοβαρευτεί».

Για τα «γαλλικά» με τα οποία στόλισε τον Ι. Κοραντή στη Βουλή, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε: «Με τον Κοραντή δεν λέμε καλημέρα τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Και μου είπε ξαφνικά καλημέρα και μάλιστα περιπαιχτικά. Και σήμερα να τον συναντούσα, θα του τα έλεγα. Μπορεί λιγότερα αλλά θα του τα έλεγα».

Μάλιστα, όπως είπε, «για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση πρέπει κάποιοι να ρίξουμε το επίπεδο μας. Ε, καλύτερα να με πεις αλήτη, παρά κλέφτη».

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας για τον κ. Κοραντή είπε ότι είναι «ανέντιμο και ανήθικο να διορίζεται κάποιος βουλευτής σε άλλο κόμμα από αυτό που υπηρέτησε», ενώ πρόσθεσε ότι ήταν «αστοχία» ο διορισμός του στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ από τη ΝΔ.

«Κάποιοι δεν άξιζαν την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε ότι πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσο ο αρχηγός της ΕΥΠ μπορεί να «διορίζεται» στο κοινοβούλιο αμέσως μετά τη θητεία του.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι αυτό που συνέβη με τον κ. Κοραντή θα μπορούσε να συμβεί και με τον κ. Καρατζαφέρη και δήλωσε: «Τι παραπάνω να σου κάνει κάποιος από το να σε σπιλώνει για να κερδίσει ψήφους; Τι είναι αυτά που μου λένε "έλα ρε Βαγγελάκη, πολύ σοβαρά τον έχεις πάρει". Ε, γι' αυτό γίναμε γελοίοι. Γι' αυτό λέει ο κόσμος ότι τους πολιτικούς τους βρίζουν και νομίζουν ότι βρέχει».

Ο πρώην υπουργός σημείωσε: «Στο Επικρατείας βάζεις κάποιον με περγαμηνές ή που τον εκτιμάς. Τι εκτίμησε ο αρχηγός του περιθωριακού κόμματος στον Κοραντή»;

Όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, εκτός από τον κ. Κοραντή, από προχθές δεν λέει καλημέρα και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι:«Και βέβαια λέω καλημέρα στη Ντόρα Μπακογιάννη».