«Πλήρη ταυτότητα απόψεων με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ», διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στα γραφεία του κόμματός του. «Η άκρατη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα φέρει αύξηση των τιμολογίων δυο και τρεις φορές πάνω από όσο μπορεί να πληρώνει ο πιο φτωχός Έλληνας, και αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο ελληνικός λαός», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Δεν κατανοώ τις επιλογές της κυβέρνησης, είναι επιλογές πανικού», συνέχισε, κάνοντας γνωστό ότι κάλεσε αύριο τον πρωθυπουργό στη Βουλή για να συζητήσουν το θέμα της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για «αυτά που ακούσαμε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ", και τόνισε ότι είναι «υπόθεση όλων μας η σωτηρία της ΔΕΗ, για να μπορεί να απολαμβάνει το αγαθό και ο πιο φτωχός έλληνας».

Σχολιάζοντας την παρουσία των εκπροσώπων της τρόικας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Οι συχνές επισκέψεις της τρόικας σημαίνουν δυσβάσταχτα βάρη για το λαό, καθώς όλοι εμείς πληρώνουμε τα πήγαινε- έλα».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν περί των επαφών του με τον Έλληνα πρωθυπουργό από τον Νοέμβριο του 2009, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως οι βολιδοσκοπήσεις έγιναν πολύ νωρίτερα και είχαν ξεκινήσει από την περίοδο που πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Κώστας Καραμανλής και συνεχίστηκαν. «Αν αποκωδικοποιήσει κάνεις τί είπε ο Στρος Καν και τί είπε η κύβερνηση, θα καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.