Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά κάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής να πάρει θέση αν στηρίζει ή αποδοκιμάζει τις "αισχρές", όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου, ο οποίος αποκάλεσε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ως "έμμισθο μπρόκερ διεθνών τοκογλύφων".

    Ο κ. Πεταλωτής, με αφορμή ερώτηση για το είδος της σάτιρας από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, στην οποία προβλήθηκαν αποσπάσματα δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Σύρος Καν, κατηγόρησε την ΝΔ "ότι με ξεδιάντροπο τρόπο βρήκε πάτημα να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του Έλληνα πρωθυπουργού. Αν κάλυψαν τα θαυμάσια "γαλλικά" του κ. Μεϊμαράκη στη Βουλή να απαντήσουν αν υιοθετούν ή όχι τις αισχρές δηλώσεις του κ. Καμμένου".

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε στην κριτική του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "αναπαράγει σενάρια συνομωσιολογίας". Όσον αφορά την σάτιρα ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεπερνιούνται τα όρια και πρέπει να επικρατεί το μέτρο. "Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τις εκπομπές σάτιρας", κατέληξε.

    Ο κ. Πεταλωτής έστρεψε τα βέλη του προς τη ΝΔ και για τη νέα θέση που εξέφρασε σχετικά με την καθιέρωση του 40ωρου στο Δημόσιο Τομέα, λέγοντας ότι "είναι μπερδεμένη και εγκλωβισμένη στο κυβερνητικό της παρελθόν και πορεύεται χωρίς μπούσουλα και άποψη".

   

    Για την επένδυση στο Ελληνικό

    Τη θέση της κυβέρνησης ότι θα τηρηθεί πλήρως η νομιμότητα στην ανάπλαση του Ελληνικού επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής προσθέτοντας ότι "ο άξονας που θα κινηθεί η κυβέρνηση είναι η υπεράσπιση του Δημοσίου συμφέροντος με προστασία του Περιβάλλοντος, με ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας". Όσο για τις λεπτομέρειες σχετικά με πρόσωπα που δημοσιεύματα τα φέρουν να αναλαμβάνουν επικεφαλείς της εταιρείας που θα δημιουργηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν όταν ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.