Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Κιλτίδης, όπως ανακοίνωσε η Δημοκρατική Συμμαχία.  Είχε προηγηθεί συνάντηση του βουλευτή με την πρόεδρο του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη και αμέσως μετά ο κ. Κιλτίδης δήλωσε ότι «ο ζωτικός και πολιτικός χώρος της Θεσσαλονίκης, σχεδόν ταυτόσημος με του νομού Κιλκίς και στο επίκεντρο της ζωής μου, είναι για μένα μια όμορφη πρόκληση». Την ίδια στιγμή η Δημοκρατική Συμμαχία εξαπέλυσε επίθεση εναντίων της κυβέρνησης αναφορικά με την ανεργία, κατηγορώντας την ότι αντί να επιλύει προβλήματα, δημιουργεί καινούργια. Παράλληλα, οι διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νέες οριζόντιες περικοπές χαρακτηρίζονται ως κενές περιεχομένου.

«Η περικοπή των επιδομάτων ανεργίας συνιστά άκρατη μορφή αναλγησίας και οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδες ανέργους», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Οικονόμου και κάλεσε την κυβέρνηση «αντί να αναζητεί κρατικούς πόρους για ενίσχυση του ΟΑΕΔ για να πληρώσει τα επιδόματα ανεργίας, ας φροντίσει να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης για τη χώρα».

Επίσης τόνισε ότι η λύση βρίσκεται στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επισημαίνοντας πως μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να «γεννήσει» και ζήτησε από την κυβέρνηση με κάθε τρόπο να τον ενισχύσει. «Μέχρι τότε οφείλει μέσω περικοπών στο σπάταλο και αναποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό να βρει πόρους και να καλύψει τις ανάγκες των ανέργων που η πολιτικής της δημιούργησε», πρόσθεσε.

Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου η Ντόρα Μπακογιάννη θα βρίσκεται στην Κρήτη για το 5ο προσυνέδριο του κόμματος με θέμα: «Θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τον Τουρισμό, την Ενέργεια και την ανταγωνιστικότητα».