Σφοδρή κριτική από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, με αφορμή το επίμαχο βίντεο του Ντομινίκ Στρος Καν για τις συνομιλίες του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Απαντώντας στις βολές της αντιπολίτευσης ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έκανε λόγο για υποχρέωση του πρωθυπουργού να κάνει επαφές με τους ξένους εταίρους προκειμένου να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο ενώ επανέλαβε ότι τίποτα δεν έγινε εν κρυπτώ αφού ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για τις επαφές με τον Ντομινίκ Στρος Καν, ήδη από το 2009.

Από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της Μανώλης Κεφαλογιάννης κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις επαφές του Πρωθυπουργού με τον Ντομινίκ Στρος Καν, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «ο Πρωθυπουργός συνελήφθη ψευδόμενος».

Από το ΚΚΕ, ο κ. Σπύρος Χαλβατζής υποστήριξε ότι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό όσοι τώρα κάνουν ότι ξαφνιάζονται από τις αποκαλύψεις και συνέχισε λέγοντας: «το ΚΚΕ δεν ξαφνιάζεται από τα δημοσιεύματα σχετικά με τις δηλώσεις, συνεντεύξεις ή ακριτομυθίες των εκπροσώπων των διεθνών οργανισμών, όπως είναι ο Στρος Καν. Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα μιλήσει για όλα αυτά».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για πολιτική δολιότητα ενώ αναφέρθηκε σε μία σειρά παλινωδίες, που όπως είπε, έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού, με αποτέλεσμα το δίλημμα να είναι «θάνατος ή κώμα». Ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες υποστηρίζοντας ότι «όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα για τον τόπο».

Επίθεση με σκληρές εκφράσεις προς την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «δεν είναι τελικά το καλό παιδί που δεν καταλαβαίνει και πολλά, αλλά είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να φτωχύνει τον ελληνικό λαό και να εξυπηρετήσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα υπερατλαντικά συμφέροντα». «Η κυβέρνηση σας είναι καταστροφική και επικίνδυνη και όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο καλύτερα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: skai.gr