Επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης στην κυβέρνηση και στον Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή τη δημοσίευση από τον υπουργό Εσωτερικών στοιχείων που αφορούν στα χρέη των δήμων της χώρας. "Τα χρέη των δήμων αποτελούν χρέη της κεντρικής κυβέρνησης που μεταβιβάζονται στους δήμους" τονίζει ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων.

"Είναι φανερό ότι το κεντρικό κράτος, μέσω των περικοπών στους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, μεταφέρει τα δικά του ελλείμματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση" υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι "το σύνολο των δανείων και των μακροπρόθεσμων, ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των 325 δήμων ανέρχεται στο 1/3 του χρέους μίας μόνο ΔΕΚΟ. Το οικονομικό αποτέλεσμα των δήμων δεν έχει καμία σχέση με ΔΕΚΟ ή νοσοκομεία".

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι το ελληνικό κράτος παραμένει το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης, ενώ τόνισε ότι "για όλα τα κακά του Ελληνικού δημοσίου και κυρίως για το δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος δεν είναι υπεύθυνη η Τοπική Αυτοδιοίκηση".

"Δεν είναι όλοι οι δήμαρχοι μπαταχτσήδες. Από τους 325 δήμους μόνο 24 θεωρήθηκαν ως «κόκκινοι». Είναι σίγουρο ότι μετά τη μελέτη των ορκωτών ελεγκτών στα οικονομικά τους από αυτούς τους 24 δήμους θα αποδειχθεί ότι πολλοί δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα" είπε.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κατέληξε ότι "όλοι οι δήμοι, που δεν ικανοποιούν τα κριτήρια του νόμου, δεν είναι προβληματικοί".
TAGS