Μετά την ομοβροντία, που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα από τα έδρανα της Βουλής ενάντια στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τη διοιήκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Το δημόσιο χαρακτήρα τη ΔΕΗ και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της, υπερασπίστηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με τη ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αντηλλάγησαν απόψεις με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε μια περίοδο που δέχεται μια μεγάλη επίθεση, ενορχηστρωμένη από μερίδα του Τύπου, κυρίως γιατί κάνει ένα μεγάλο "σφάλμα", έχει βάλει μια 'κόκκινη γραμμή' και λέει δεν ξεπουλάμε και δεν ξεπουλιόμαστε, πράγμα το οποίο δεν τους το συγχωρούν σήμερα.

    Η στάση αυτή, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, "δεν συγχωρείται για τους τηλεοπτικούς εισαγγελείς της πολιτικής μας ζωής, από τα μεγάλα συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι τη δημόσια περιουσία και ιδίως τη ΔΕΗ, κυρίως, όμως, από αυτήν την ανάλγητη κυβέρνηση, η οποία μπροστά στο σχεδιασμό της δεν πρόκειται να υποχωρήσει, ούτε να 'στερηθεί' μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές".

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα του είναι στο πλευρό αυτού του αγώνα, όχι μόνο για να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά κυρίως για να μπορεί το ένα εκατομμύριο νοικοκυριά, που ζεί στο όριο της φτωχειας, να έχει ρεύμα.

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί την δημόσια περιουσία,κρατώντας τις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις,όπως αυτή της ενέργειας.

    Γι' αυτό,κατέληξε, καλούμε σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο, που δεν θα έχει μονάχα τη ΓΕΝΟΠ, θα έχει όλες τις ομοσπονδίες των εργαζόμενων, κυρίως όμως και ενώσεις καταναλωτών, διότι η δημόσια ΔΕΗ είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.