Καταστροφικό σενάριο το οποίο δεν πρέπει, ούτε καν να συζητάμε, χαρακτήρισε σήμερα από το Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη τις φήμες που κυκλοφορήσαν για έξοδο της Ελλάδας απ το ευρώ. Η κ. Μπακογιάννη στο περιθώριο του 5ου προσυνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας που διεξάγεται στη Χερσόνησο Ηρακλείου και αφορά στον τουρισμό, την ενέργεια και την ανταγωνιστικότητα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το σενάριο εξόδου της χώρας απ το ευρώ τόνισε : «Νομίζω ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσομε ότι αυτός είναι ένας εφιάλτης . Είναι ένα καταστροφικό σενάριο το οποίο δεν πρέπει ούτε καν να συζητάμε».

Αυτός είναι ο λόγος-πρόσθεσε- για τον οποίο η ΔΗΣΥ όπως είπε, «από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει την ανάγκη της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. Έτσι ώστε να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, αλλαγών οι οποίες είναι αναγκαίες για να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε πως «αντί να μεμψιμοιρούμε , αντί να περιμένομε να μας σώσει κάποιος Θεός να καταλάβομε ότι από μας θα κριθεί αν η Ελλάδα βγει απ την κρίση».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση επανέλαβε την θέση της λέγοντας είναι θετική στο ενδεχόμενο συνεννόησης των δυνάμεων.