Αιχμές προς την κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα των παρανόμων μεταναστών, άφησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, καλώντας τον ίδιο τον  πρωθυπουργό να δώσει λύση, καθώς «η συναρμοδιότητα των υπουργείων φαίνεται πως δεν είναι αποτελεσματική». «Θα πρέπει άμεσα να τεθεί ο πρωθυπουργός επικεφαλής και να λύσει το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σγουρός μιλώντας στον "Βήμα FM", υπογραμμίζοντας ότι στο θέμα αυτό δεν χωρά «κομματική εκμετάλλευση».

«Έχω συνηθίσει από λόγια» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής και τόνισε ότι εκτός από την καταστολή της εγκληματικότητας που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, το πρόβλημα μεταφέρεται αλλού. «Πρέπει άμεσα τα κέντρα υποδοχής μεταναστών να γίνουν πιο ανθρώπινα» είπε.

Πρόσθεσε ότι οι παράνομοι μετανάστες είναι αφημένοι στην τύχη τους και ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να τους διαχειριστεί. «Θα πρέπει να διαχυθεί η ποσότητα των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα, ώστε η κατάσταση να γίνει πιο ανθρώπινη».

Αναφορικά με το ζήτημα των σκουπιδιών, ο κ. Σγουρός, τόνισε πως από το 1998 υπάρχει περιφερειακός σχεδιασμός, αλλά ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί. «Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, θα μας πνίξουν τα σκουπίδια» είπε χαρακτηριστικά.

Για την Κερατέα τόνισε ότι το λάθος που έγινε είναι επικοινωνιακό, καθώς δεν ενημερώθηκαν οι πολίτες για το πως μπορούν να κάνουν τα σκουπίδια τους αξιοποιήσιμα. «Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις τεχνολογίες. Όλα τα υπόλοιπα είναι συμφέροντα» τόνισε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός.

«Οι πολίτες της Κερατέας έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς» είπε και τόνισε ότι και εκείνος έχει τις ίδιες ανησυχίες με τους κατοίκους της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι οι αρμοδιότητες των περιφερειών είναι 100% ξεκάθαρες. Υπάρχουν μόνο κάποιες εμπλοκές με τις Πολεοδομίες, είπε.

Αναφορικά με τους πόρους ο κ.Σγουρός τόνισε ότι λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά «όποιος κάνει καλό νοικοκυριό, λεφτά βρίσκει. Εμείς στην περιφέρεια Αττικής αυτό κάνουμε» δήλωσε.



Πηγή: Το Βήμα