Ενημέρωση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο, καθώς και τα έγγραφα από τα πρακτικά που κρατήθηκαν ζητά ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, με σχετική ερώτηση στη Βουλή. «Η συνάντηση υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - παρουσία του προέδρου του Eurogroup κ. Γιούνγκερ -είναι φανερό πως αφορούσε στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και στα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και η τρόικα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες, πιθανότερα σενάρια είναι η σύνταξη ενός νέου Μνημονίου και η εκποίηση δημόσιας περιουσίας υπό εποπτεία» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Επειδή είναι αδιανόητο τέτοια θέματα που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία και το μέλλον των επόμενων γενεών να συζητούνται μυστικά, εν αγνοία του λαϊκού παράγοντα και των θεσμών της χώρας, ερωτάται ο κ. υπουργός, ποιες αποφάσεις ελήφθησαν σχετικά με τη χώρα μας στην συνεδρίαση της Παρασκευής 6-5-2011;»

«Αιτούμαι την κατάθεση των πρακτικών που τηρήθηκαν στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών παρουσία του προέδρου του Eurogroup» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.