Ολες οι βασικές αρχές και οι εκκρεμότητες του υπουργείου Εργασίας, σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή σύσκεψη εργασίας που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου με την υπουργό Λούκα Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, παρόντος και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόγραμμα σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας έχει κλείσει, ενώ προεξάρχουσα μέριμνα της πολιτικής ηγεσίας είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών, με πρώτες εκείνες που αφορούν τα ιατροφαρμακευτικά.

Στους στόχους του υπουργείου είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από τα 4,2 δισ. ευρώ που είναι τώρα στα 2,6 δισ. στην τριετία 2012-2015, ενώ γενικότερα στην πολιτική του υπουργείου περιλαμβάνεται η σωστή στόχευση ώστε η επιδοματική πολιτική να κατευθύνεται σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.


Αμέσως μετά θα συναντηθεί με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, με παρόντα και σε αυτή τη συνάντηση τον υπουργό Οικονομικών.