Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναμένεται να συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, στο περιθώριο της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. "Εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Μπαν Γκι Μουν", δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή.

Ο κ. Κυπριανού αναχωρεί το απόγευμα για τη Κωνσταντινούπολη για να μετάσχει στη διάσκεψη του ΟΗΕ, ύστερα από απευθείας πρόσκληση του διεθνούς οργανισμού, δεδομένου ότι η διοργανώτρια χώρα Τουρκία δεν προσκάλεσε την Κύπρο.

Ο γγ του ΟΗΕ, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα έχει επίσης συναντήσεις στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν (στις 12.30 μ.μ.) και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Δρούτσα.

Ο Γενικός Γραμματέας, όπως δήλωσε χθες στην τουρκική τηλεόραση, θα ζητήσει από τον Τούρκο πρωθυπουργό να παροτρύνει την τουρκοκυπριακή πλευρά να βρεθεί λύση στο Κυπριακό.

Επίσης, κάλεσε τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στα θέματα των περιουσιών και της ασφάλειας.