Και η Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε το δικό της μήνυμα, μετά τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου που προκάλεσαν αναταραχή στην κυβέρνηση. Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι « ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάει μόνος του το καράβι», ενώ έκανε έκκληση για «ενότητα και σιδηρά πειθαρχία». Παράλληλα, ζήτησε την ενίσχυση του οικονομικού επιτελείου με νέα πρόσωπα και ξεκαθάρισε πως ενδεχόμενες εκλογές θα κλείσουν τον δρόμο στην επόμενη δόση του δανείου. Η Αννα Διαμαντοπούλου αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν «ο κύριος Τσίπρας και το μισό ΠΑΣΟΚ να μην καταλαβαίνουν πώς θα πάρουμε την επόμενη δόση». Η μέρα χαρακτηρίστηκε από έντονη νευρικότητα για την κυβερνητική πλειοψηφία καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι «δεν έχω θέση σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού». Λίγο αργότερα στενοί κύκλοι του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκαθάριζαν στο NP ότι«δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Ανδρέα Λοβέρδου». «Τα όσα δήλωσε ο υπουργός έχουν ήδη ειπωθεί σε συνεντεύξεις  και σε παλαιότερες δηλώσεις του» τονίζουν.
Στενοί συνεργάτες του υπουργού επιχειρούν να δώσουν τέλος στα σενάρια παραίτησης του κ. Λοβέρδου καθώς νωρίτερα με δηλώσεις του έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι  «σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση».

Ωστόσο ο κ. Λοβέρδος ήταν ξεκάθαρος όταν δημοσιογράφοι τον ρώτησαν ευθέως εάν τα λόγια του υποδεικνύουν ότι θα επιθυμούσε να παραιτηθεί. «Εάν ήθελα να παραιτηθώ θα το έλεγα ανοιχτά και καθαρά όπως μιλώ πάντα για όλα τα θέματα».

O υπουργός Υγείας ήταν σαφής για τη συνυπευθυνότητα στις αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά, λέγοντας ότι «καλό θα ήταν τα επικαιροποιημένα μνημόνια στο εξής και τα σχέδια νόμου που αφορούν την οικονομία θα πρέπει να τα συνυπογράφουν όλοι οι υπουργοί και όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, γιατί», όπως εξήγησε, «όλοι πρέπει να πάρουμε τις ευθύνες για την πορεία της χώρας».

Τέλος, ανέφερε ότι στο πιο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο πρότεινε στους συναδέλφους του υπουργούς το 1 προς 5 που ισχύει για τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα να γίνει 0 προς 5, δηλαδή στο εξής να μην προσλαμβάνεται κανείς δημόσιος υπάλληλος για πέντε αποχωρήσεις.

Πεταλωτής: Ο κ. Λοβέρδος κάνει σημαντική δουλειά

Πλήρη κάλυψη παρέσχε στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έλαβε χώρα λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου του υπουργού.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι "ο κ. Λοβέρδος κάνει σημαντική δουλειά", επισημαίνοντας παράλληλα το θετικό έργο που επιτέλεσε όταν ήταν στο υπουργείο Εργασίας, καταφέρνοντας να δώσει λύση στο Ασφαλιστικό.

Όσο για τη πρόταση του υπουργού Υγείας να εγκριθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με αυξημένη πλειοψηφία και τις αποφάσεις με την τρόικα να τις εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «οι υπουργοί είναι γόνιμο να καταθέτουν τις προτάσεις και απόψεις τους και να υπάρχει διάλογος, οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται στο Υπουργικό Συμβούλιο όπου διαμορφώνεται κοινή συνισταμένη».