Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, διέψευσε πριν από λίγο κατηγορηματικά, ότι συζητήθηκε, κατά τη σύσκεψη του Λουξεμβούργου, την Παρασκευή το απόγευμα, το ενδεχόμενο 45.000 απολύσεων στο Δημόσιο. Σύμφωνα όμως με έγκυρες πληροφορίες, η τρόικα είχε θέσει το ζήτημα των απολύσεων στο τραπέζι της συνάντησης.

Άλλωστε η Άνγκελα Μέρκελ είχε ξεκαθαρίσει ότι : «Δεν περνά από το κοινοβούλιο κι άλλη βοήθεια χωρίς η Ελλάδα να ματώσει»!

Αυτή η δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, σημαίνει ότι καμία θέση εργασίας δεν είναι διασφαλισμένη,, ενώ η τρόικα απαίτησε να γίνουν 45.000 απολύσεις ακόμα και υπαλλήλων αορίστου χρόνου, από τις ΔΕΚΟ και τον υπόλοιπο ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Επίσης, απαγόρευσε τις μετατάξεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου από τις ΔΕΚΟ στο κράτος, ενώ δεν δέχεται ούτε καν στους ΟΤΑ και τις αυτοδιοικήσεις, δήμους και περιφέρειες.

Ζητά νέο ασφαλιστικό με δραστικό περιορισμό των επικουρικών συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση των περισσότερων κατηγοριών βαρέων και ανθυγιεινών και των πόρων υπέρ τρίτων και τέλος προτείνει όλα τα ασφαλιστικά ταμεία να συγχωνευθούν σε τρία.

Την ίδια στιγμή ο Ντoμινίκ Στρος Καν είναι ο πρώτος που είδε ότι ο φίλος του Γ. Παπανδρέου δεν έκανε τα πράγματα όπως του τα έλεγε.

Ο φιλόδοξος Γάλλος πολιτικός ήθελε να χρησιμοποιήσει τη χώρα μας για να βάλει σφήνα στην ΕΕ το ΔΝΤ και ως όχημα για την προεδρία της Γαλλίας. Και μέχρι ενός σημείου το σχέδιο πήγαινε καλά. Όταν άρχισαν να καταφτάνουν στην Ουάσιγκτον τα κακά μαντάτα, οι σύμβουλοί του του είπαν να διαχωρίσει τη θέση του από την Αθήνα. Περίεργο δεν είναι που έφθασε στον Λάκη η κασέτα με μία συνέντευξή του που δεν παίχτηκε ποτέ σε γαλλικό κανάλι;

Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ φεύγει από την ΕΚΤ, αλλά δε θέλει να είναι επί των ημερών του η στιγμή που ένα κράτος της ευρωζώνης θα κουρέψει τα ομόλογά του στέλντοντας στην κόλαση τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Προτιμά να κρατά άμυνα για να φθάσει η καυτή πατάτα στα χέρια του ιταλού διαδόχου του.

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είναι ο μόνος που είχε επιφυλάξεις όταν η Ελλάδα πίεζε για το δάνειο των 110 δις. Για τη στάση του αυτή ο πρόεδρος της Επιτροπής άκουσε και κάτι “γαλλικά” από τον Γ. Παπανδρέου. Τώρα, όμως, δικαιώνεται. Η Αθήνα δεν κράτησε τις υποσχέσεις, απέτυχε και τώρα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ είναι όλοι αντιμέτωποι με τον λογαριασμό. Γράφουν ζημιές ή μας δίνουν κι άλλα χρήματα; Νέα δάνεια για να πληρώσουμε τα παλιά;

Μέχρι στιγμής η απάντηση φαίνεται να είναι νέα δάνεια. Αλλά, αυτή τη φορά, οι πρόνοιες θα είναι δρακόντιες. Η Α. Μέρκελ το είπε ξεκάθαρα: “Δεν περνά από το κοινοβούλιο κι άλλη βοήθεια χωρίς η Ελλάδα να ματώσει”! Τι σημαίναι αυτό;

Καμία θέση εργασίας δεν είναι διασφαλισμένη. Η τρόικα απαιτεί 45.000 απολύσεις ακόμη και υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Από τις ΔΕΚΟ και τον υπόλοιπο ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Επίσης, απαγορεύει τις μετατάξεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου από τις ΔΕΚΟ στο κράτος! Δε δέχεται ούτε καν στους ΟΤΑ και τις αυτοδιοικήσεις, δήμους και περιφέρειες.

Ζητά νέο ασφαλιστικό με δραστικό περιορισμό των επικουρικών συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση των περισσότερων κατηγοριών βαρέων και ανθυγιεινών και των πόρων υπέρ τρίτων.
Προτείνει όλα τα ασφαλιστικά ταμεία να συγχωνευθούν σε τρία.

Και μέσα σε όλα αυτά, μπαίνει θέμα… Σαμαρά! Σε μία προσπάθεια να στηριχθεί ο Γ. Παπανδρέου οι τροικανοί σκέφτηκαν να ζητήσουν από τη ΝΔ να βάλει πλάτη, όπως έγινε με την αντιπολίτευση στην Πορτογαλία. Ο πρόεδρος της ΝΔ δε θα πει όχι, αλλά θα θέσει τους όρους του. Που δεν είναι άλλοι από την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, το οποίο απέτυχε να βγάλει την Ελλάδα στις αγορές. Με αποτέλεσμα τώρα να μη μας ζητάνε απλά να πουλήσουμε τη δημόσια περιουσία, αλλά να τη βάλουμε και υποθήκη για τα νέα δάνεια!