Βαριές κατηγορίες κατά της ΝΔ διατύπωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συνομιλώντας με συνεργάτες του, ενώ επανέφερε παράλληλα και το θέμα των πρόωρων εκλογών, «αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός».

Ειδικότερα ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ζητάει, ουσιαστικά, να σταματήσει η πορεία της χώρας προς τα εμπρός, μια πορεία «σωτηρίας» και «ανόρθωσης», η πορεία «των μεγάλων αλλαγών».

Διατυπώνοντας τις θέσεις του ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε ακόμα τη ΝΔ ότι, στην ουσία, επιδιώκει την εξυπηρέτηση «αφανών συμφερόντων που θέλουν να ανακόψουν τις αλλαγές που φέρνουμε στη χώρα».

Έτσι, είπε, ήθελε η ΝΔ να ερμηνεύσει το όποιο αποτέλεσμα, "ακόμη και με κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί η πορεία της χώρας".

 

Ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αυτό το κατάλαβαν καλά πλέον οι πολίτες» και την πεποίθηση ότι «δεν θα επιτρέψουν σε εκείνους που αφού μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας λιποτάκτησαν, να υπονομεύσουν τις θυσίες των Ελλήνων, τη σημερινή σταθερότητα αλλά και το ομαλό μέλλον της χώρας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι «έχουμε χρέος να μη καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Κι αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

 

* Συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ θα έχει το μεσημέρι της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση με τον κ. Γκρούεφσκι θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει στην βελγική πρωτεύουσα.