Την ανάγκη για «μια ευρύτερη συναίσθηση ενότητας και συμπαράστασης», προκειμένου «να ορθοποδήσει η χώρα», ανέδειξε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «ο εθνικός αγώνας πρέπει να συνεχιστεί για την αλλαγή της χώρας με αποφάσεις, αποφάσεις για την συνέχεια των αλλαγών».

Για εθνική προσπάθεια, η οποία χρειάζεται «πανεθνική συστράτευση» έκανε λόγο ο κ. Παπούλιας, ο οποίος μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Δεν βγαίνει διαφορετικά».

Αναφερόμενος στα σενάρια και τις διαρροές σχετικά με την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η απάντησή μας πρέπει να είναι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και η ψυχραιμία».

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να κάνει τις μεγάλες αλλαγές χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η συντριπτική πλειοψηφία κατανοεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και να φτιάξουμε μια βιώσιμη οικονομία, μια κοινωνία δικαίου».

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως «η κοινωνία, σε συντριπτικό βαθμό, κατανοεί τις μεγάλες αλλαγές. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις μας, για τις οποίες ενημέρωσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να εγγυηθούμε όχι μόνο για την έξοδο από αυτή την κρίση, αλλά και για μια οικονομία βιώσιμη και μια Ελλάδα δίκαιη που βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και πιστεύει στον εαυτό της".