Την επόμενη εβδομάδα θα απευθύνει πρόσκληση στους αρχηγούς των κομμάτων ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση της οικονομίας.

Εκτός από τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής ο πρψθυπουργός προτίθεται να καλέσει ακόμη τον Φώτη Κουβέλη και τη Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ.Παπανδρέου θα ζητήσει τις απόψεις των κομμάτων της αντιπολίτευση προτού αρχίσει η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και προτού ο ίδιος συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα μέσα Δεκεμβρίου. 

  Ο πρωθυπουργός παρότι δεν έχει καταλήξει ακόμη στην τελική μορφή που θα έχει ο κύκλος των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, αναμένεται να τους δει σε διαδοχικές συναντήσεις και όχι όλους μαζί, αφού δεν επιθυμεί οι διαβουλεύσεις αυτές να λάβουν χαρακτήρα Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θεωρείται βέβαιο πως αν προσκληθεί από τον κ. Παπανδρέου θα ανταποκριθεί, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι συναινεί στην κυβερνητική πολιτική. Θετικά θα απαντήσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα ενώ βέβαιο είναι ότι θα ανταποκριθούν στον διάλογο και οι Γ.Καρατζαφέρης, Φ. Κουβέλης και Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ άγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι προθέσεις του ΚΚΕ.