Σφoδρή κριτική στην κυβέρνηση και κυρίως στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου άσκησε ο επί σειρά ετών σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, Αδαμάντιος Πεπελάσης, θεωρώντας ότι ο υπουργός Οικονομικών «έκανε ζημιά στη χώρα», ενώ τόνισε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει περιθώρια για μικροπολιτικούς χειρισμούς. Μιλώντας στον "Βήμα Fm", ο οικονομολόγος και πανεπιστημιακός, προειδοποίησε πως η χώρα "βαδίζει σε τραγωδία" και τόνισε πως τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση πρέπει να εκπονήσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο για τη συναίνεση των δυο μεγάλων κομμάτων, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια οικονομική τραγωδία, αντίστοιχη της Μικρασιατικής καταστροφής.

Ο πρώην διοικητής της Αγροτικής και Εμπορικής Τράπεζας εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας τις ευθύνες όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων.

"Τα κόμματα πρέπει να πουν την αλήθεια στρογγυλεμένη, απλή και απτή. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει το περιθώριο για μικροπολιτικούς χειρισμούς. Έχει τεράστιες ευθύνες", τόνισε ο κ. Πεπελάσης.

Για τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε πως "έχει κάνει ζημιά στη χώρα, με τον τρόπο που χειρίστηκε τα πράγματα", αφού "περιέπαιζε τον λαό όταν έλεγε ότι θα βγούμε γρήγορα στις αγορές".

Τέλος, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Παπακωνσταντίνου ότι έρχονται δύσκολα χρόνια ο Αδαμάντιος Πεπελάσης έκανε λόγο για δηλώσεις που έρχονται σε "ύστερο χρόνο" και επεσήμανε πως όταν ο ίδιος έκανε τις ίδιες δηλώσεις, δύο χρόνια νωρίτερα, προκαλούσε δυσφορία.

Πηγή: Το Βήμα