Ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, που σήμερα βρίσκεται στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ μαζί με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ρωτήθηκε από το “NP” για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Γαλλία και τους υψηλούς τόνους του κ. Παπανδρέου προ της Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Ο ίδιος πιστεύει ότι οι δύο χώρες δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν μεταξύ τους, υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και αλληλοσεβασμός μεταξύ Μέρκελ και Παπανδρέου, δεν είναι αντίπαλοι όπως αναφέρει αλλά εταίροι, που πρέπει από κοινού να υπερασπιστούν τα διαφορετικά συμφέροντα της Ευρώπης και το κοινό νόμισμα.

Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό, λέει ο υπουργός εξωτερικών, στο “NP”, αναφορικά με το αντιγερμανικό κλίμα που ανέδειξε ο ελληνικός τύπος. 

Αυτή την ώρα η διαπραγμάτευση συνεχίζεται ενόψει της συνόδου κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, σημειώνει ο κ. Δρούτσας, με στόχο να ληφθεί απόφαση για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης, ανάλογο με το μηχανισμό που υπήρξε για την Ελλάδα και για τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Επισημαίνει δε, ότι η «έκρηξη» του κ. Παπανδρέου για τη Μέρκελ, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η ανάδειξη των συμφερόντων που εξέφρασε με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός για τη χώρα του