Στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών εισήχθη το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις έργων και προμηθειών στους τομείς άμυνας και ασφάλειας.


 Θετική ήταν η αντίδραση από το Αμπου Ντάμπι στο αίτημα των ελληνικών αρχών για παροχή στοιχείων για την υπόθεση των υποβρυχίων.

    Ο Έλληνας πρεσβευτής μας απευθύνθηκε επισήμως στο fund που ελέγχει το 60% της Φέροσταλ και όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ε. Βενιζέλος είναι πολύ πιθανή ακόμα και η οικειοθελής αποστολή των στοιχείων που ζήτησε η Ελλάδα.

    Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της συζήτησης επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τις εξοπλιστικές συμβάσεις, δήλωσε πως ασκεί πιέσεις και στη γερμανική πλευρά.

    Χθες μάλιστα απέστειλε επιστολή στους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών της Γερμανίας σχετικά με τις εταιρίες Τίσσεν και ΧαΝτεΒε.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θεωρεί απαράδεκτο την άρνηση των εταιρειών να στείλουν στοιχεία στις ελληνικές αρχές και ζητά με την επιστολή του από τους κ. κ. Σόιμπλε και Ντε Μεζιερ να επιληφθούν του θέματος.