Αρνήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Υπουργείο Εργασίας. Αναφερόμενη στη λειτουργία της Κυβέρνησης, η κ. Κατσέλη τόνισε ότι στις σημερινές συνθήκες το ζητούμενο «είναι να δουλέψουμε σκληρά και σε συνεργασία μεταξύ μας», ενώ ειδικά για το αν θα έπρεπε να συνυπογράφει το σύνολο της Κυβέρνησης τις συμφωνίες με τους δανειστές και όχι μόνον ο Υπουργός Οικονομικών και αν θεωρεί επαρκή την ενημέρωση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου η Υπουργός Εργασίας είπε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει ενημέρωση σε όλα τα θέματα αλλά πάντοτε χρειάζεται περισσότερη.

Τέλος τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης όχι μόνον μεταξύ των κομμάτων αλλά και μεταξύ των κοινωνικών εταίρων των επαγγελματικών ενώσεων και των συνδικάτων.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία, η κ. Κατσέληυποστήριξε ότι το υπουργείο φιλοδοξεί να εξοικονομήσει το ποσό των 7,2 δισ. ευρώ στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων, ενώ όπως αναφέρθηκε, είναι ενδεχόμενο, οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που θα υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών να επηρεάσουν και τους σημερινούς συνταξιούχους, κυρίως εκείνους που λαμβάνουν υψηλές συντάξεις.

Η Υπουργός Εργασίας ανέφερε, ότι ο στόχος είναι να εξοικονομηθούν 3,4 δισ. από την αύξηση των εσόδων και 3,5 δισ. από τη μείωση των δαπανών και πρόσθεσε πως η προσπάθεια για την επίτευξη του αυτού του στόχου θα αναπτυχθεί σε 5 βασικούς άξονες. Τη διασφάλιση των θεσμοθετημένων πόρων με την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Η Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η μείωση της αδήλωτης εργασίας από το 26% στο 16% και η ένταξη 480.000 εργαζομένων στη νόμιμη εργασία.