«Σήμερα αποφασίζουμε να πάμε μπροστά», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ενώ συνέστησε αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του έργου της κυβέρνησης. Το μήνυμά μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού μας. Και η βούλησή μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Υπηρετούμε, πρόσθεσε, με πράξεις το μήνυμα αυτό, που είναι απαραίτητο να περνά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει γίνει πολλή και συστηματική διαβούλευση για το πρόγραμμα του οδικού χάρτη, δηλαδή για τις βασικές αποφάσεις της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και την οικονομική ανάπτυξη.

« Το Μνημόνιο έπεσε έξω» τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενίζελος, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας πολιτικό ξεκαθαρίζοντας ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει συννενόηση, συνεργασία και ενότητα. Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή ενώ επέμεινε στις θέσεις του για ελάφρυνση της φορολογίας.

«Αλλαγή πολιτικής ατμόσφαιρας το πρώτο βήμα για ανασυγκρότηση της χώρας»

«Στη χώρα αυτή δεν βρίσκεται μόνο η κυβέρνηση. Η πολιτική διεύθυνση της χώρας δεν περιλαμβάνει μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα, την κοινωνία των πολιτών, τη δικαιοσύνη και την τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, έξωθεν του Μεγάρου Μαξίμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «πρώτιστο μέλημα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας είναι η αλλαγή της πολιτικής ατμόσφαιρας και ιδιαίτερα η δίκαιη κατανομή των ευθυνών σε όλους ανάλογα με το ρόλο τους και τη θέση τους».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «αν παραμείνει μόνη της η κυβέρνηση να σέρνει ένα τεράστιο κάρο δεν θα καταλήξουμε πουθενά».

«Η κυβέρνηση κάνει το καθήκον της και θα επιτελέσει το έργο της και σε αυτό πρέπει να συμπράξουν όλοι όσοι συμμετέχουν στην πολιτική διεύθυνση της χώρας που είναι κάτι ευρύτερο από την κυβέρνηση», είπε ο κ. Βενιζέλος, διευκρινίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο και τη σχετική φράση που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα στη συνεδρίαση.

«Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι καθοριστικός, καθώς δεν έχει μόνο το ρόλο ασκήσεως κριτικής, αλλά έχει και την υποχρέωση συναίνεσης», συμπλήρωσε. "Δεν θέλω να δω τον κ. Σαμαρά, μεθαύριο στο Ζάππειο, να επιχαίρει εμμέσως για προβλήματα ή έμμεσα να ποντάρει σε αποτυχία της προσπάθειας της χώρας", είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να συστρατευτεί στην προσπάθεια διότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί και αυτός τμήμα της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας», κατέληξε.