current views are: 3

11 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση17:08

Ακόμη και εισαγγελέας για τις καταγγελίες ότι οι περικοπές συντάξεων έγιναν με λάθος στοιχεία

Συνέχεια στο θέμα των καταγγελιών του  Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά για τις περικοπές συντάξεων.

Δημοσίευση 17:08’
αρθρο-newpost

Συνέχεια στο θέμα των καταγγελιών του  Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά για τις περικοπές συντάξεων.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Συνέχεια στο θέμα των καταγγελιών του  Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά για τις περικοπές συντάξεων, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταλεί η υπόθεση ακόμη και στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, χαρακτήρισε τις καταγγελίες περί επιτηδευμένα λανθασμένων αναλογιστικών μελετών των Ταμείων από την τρόικα,  που οδήγησαν σε μειώσεις συντάξεων, «σοβαρές», ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρξουν έλεγχοι. «Αν χρειαστεί να σταλούν κάποια πράγματα στον εισαγγελέα θα το κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν ως άλλοθι μελέτες με λάθος στοιχεία και δημιουργούσαν πανικό στους πολίτες»,  πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναζήτησης ακόμη και ποινικών ευθυνών,  λέγοντας «εμείς επισημαίνουμε τις πολιτικές ευθύνες και αν χρειαστεί κάτι άλλο θα το κάνουμε». Όπως τόνισε, «το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό».

Πάντως, απαντώντας στις κυβερνητικές αιχμές, ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα όσα ακούστηκαν στην επιτροπή είναι «αστεία» και «στερούνται σοβαρότητας».

Όπως εξήγησε τις αναλογιστικές μελέτες δεν τις κάνεις η εκάστοτε κυβέρνηση αλλά η Εθνική Αναλογιστική Αρχή που χρησιμοποιεί κανόνες οι οποίοι είναι κοινοί σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Μάλιστα, απέδωσε τις καταγγελίες αυτές στα κυβερνητικά αδιέξοδα της αθέτησης των προεκλογικών υποσχέσεων και της άφιξης της τρόικα στην Αθήνα.

 

 


σχετικα αρθρα