«Η κυβέρνηση αποφάσισε την 45η ημέρα να χρησιμοποιήσει εργαλεία και μεθόδους που απέρριπτε», σημείωσε ο Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας την άφιξη των θεσμών στην Αθήνα.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Δεν με ενδιαφέρει να το χαρακτηρίσω κωλοτούμπα. Το διά ταύτα είναι ότι αυτές τις 45 ημέρες επιβαρύνθηκε το οικονομικό κλίμα και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και όλα αυτά για να αποφασίσει η κυβέρνηση την 45η ημέρα να χρησιμοποιήσει εργαλεία, που χρησιμοποιούσε η επάρατος δεξιά. Δεν με απασχολεί ποιοι θα έρχονται για συζητήσεις, αλλά το ότι η πατρίδα υπέστη 1 δισ. ευρώ παραπάνω ζημιά. 

«Με τα λεφτά της χώρας πρέπει να είμαστε όλοι ευσυγκίνητοι», τόνισε ο κ. Οικονόμου. 

Όσον αφορά στην πίεση που δέχεται η κυβέρνηση στην Ευρώπη, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ είπε ότι «και ο Παπανδρέου και ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς έτρωγαν τότε 'σφαλιάρες' στην Ευρώπη» και πρόσθεσε «Πίστευε ο Τσίπρας ότι θα πάει και θα κάνει υγιεινό περίπατο;».

«Να τελειώνουμε με τους πειραματισμούς και να πει η κυβέρνηση ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα υπολόγιζε, ότι είπε πολλά πριν τις εκλογές, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή, και ότι θα προσαρμόσει την πολιτική της», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Ακόμη, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει κινήσεις «πιο πολύ στο εσωτερικό του κόμματος», αλλά όπως επεσήμανε: «Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι εσωτερικές ισορροπίες».

Αναφερόμενος στη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι «ο κόσμος δεν θέλει λεφτά ή δουλειές, αλλά αξιοπρέπεια», ο κ. Οικονόμου είπε:

Αυτό μου μοιάζει πολύ υποκριτικό και αλαζονικό και υποπτεύομαι ότι είναι η έσχατη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης, για να δικαιολογήσει τα πράγματα που ετοιμάζονται. Δεν πρέπει να ξέρουμε τι ετοιμάζεται; Η αξιοπρέπεια δεν τρώγεται. 

Και συνέχισε, «και ο Τσάβες τα έκανε και είδαμε τα αποτελέσματα. Δεν θέλω η Ελλάδα να λειτουργήσει ως αντανάκλαση της Βενεζουέλας».

Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας και πως τα εσωτερικά του κόμματος δεν τον αφορούν.

«Συμμετείχα στην Κ.Ο. της ΝΔ ως κεντρώος πολιτικός. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι του κέντρου είναι μόνο για να χειροκροτούν ή να μιλάνε, να το πουν επισήμως», τόνισε.

«Συναντήθηκα με τη ΝΔ στο ραντεβού της 25ης Ιανουαρίου, γιατί άκουσα και πίστεψα το πρόγραμμά της», κατέληξε.