«Δεν θα αφαιρέσει κανείς από τη διπλωματική φαρέτρα της Ελλάδας το οποιοδήποτε όπλο» τόνισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων ΕλλήνωνΝίκος Μαυραγάνης σχολιάζοντας την ένταση με το Βερολίνο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο βουλευτής σχολίασε για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι «δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας πλέον έχει γίνει πολιτικό και γεωστρατηγικό».

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι «η ομολογία Μοσκοβισί είναι αποστομωτική» εξηγώντας ότι «η λύση μέσα από θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, είναι κάτι που λέγεται για πρώτη φορά από τον Επίτροπο Οικονομικών». 

Παράλληλα, επικαλούμενος τις δηλώσεις Σαπέν, μίλησε και για μεταστροφή της Γαλλίας προς την Ελλάδα.

«Είναι δύσκολο να μεταστρέψεις τη διπλωματία της Ευρώπης σε λίγες μέρες. Η προηγούμενη καθεστηκυία τάξης της Ελλάδας είχε προσχωρήσει στη γερμανική πολιτική» πρόσθεσε και σχολίασε ακόμα:

Όταν τεθεί το θέμα διάλυσης του ευρώ θα απαντήσουν ναι Γαλλία και Γερμανία; Δεν θα γίνει αυτό.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι «έγινε κατανοητό ότι υπήρχε από πριν από τις εκλογές μία δυσαρέσκεια στους γερμανικούς κύκλους με την αλλαγή πολιτικκού σκηνικού στην Ελλάδα. Η μεταφορά των 11 δισ. στο ΕΤΧΣ έδωσε  τη δυνατότητα πίεσης».