Στις αιχμές που άφησε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την περιουσία της απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, με αφορμή τη συζήτηση που ξεκίνησε από την έρευνα του πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.

Σε δήλωσή της, η κ. Βαλαβάνη σημειώνει πως με αφορμή την έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, «στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ ως κόμμα, με καλούν και πάλι “να δώσω εξηγήσεις”».

«Η επιλογή μου να μην απαντήσω φαίνεται ότι ερμηνεύτηκε ως «αδυναμία» και αποθράσυνε περισσότερο. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν - στην καλύτερη περίπτωση - το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μου έχει ζητήσει να “φέρω τώρα τα λεφτά πίσω στη χώρα”» σημειώνει η Νάντια Βαλαβάνη και προσθέτει:

«Θα δηλώσω, λοιπόν, για τελευταία φορά, ό,τι είχα ήδη πει όταν ξεκίνησε αυτή η επίθεση ένα χρόνο πριν: Όπως φαίνεται κι από τις δηλώσεις μου πόθεν έσχες στη Βουλή, όλη η κινητή κι ακίνητη προσωπική και οικογενειακή περιουσία μου βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στο εξωτερικό, περιέχει ένα ποσό μικρό, λιγότερο από το κόστος του πρώτου εξάμηνου ενός μεταπτυχιακού στην Αγγλία».

«Μήπως κάποιοι θα έπρεπε να ελέγχουν πιο προσεκτικά τις πηγές τους;» διερωτάται η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο όταν και είδε το φως της δημοσιότητας η έρευνα για το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζε πως «σχετικά με το δημοσίευμα της Real News για τον κ. Χαρδούβελη, όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα, προφανώς θα δώσει ο ίδιος εξηγήσεις» και ανέφερε:

«Όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος, φανταζόμαστε ότι την ίδια ευαισθησία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και για τα κορυφαία στελέχη του, όπως τους κ.κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο οι οποίοι έχουν επενδύσει μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων στις εταιρείες Black Rock και JP Morgan (που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «γύπες» της αγοράς) έχοντας έτσι βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Επίσης καλό είναι να δοθούν εξηγήσεις και για άλλα στελέχη που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όπως η κα. Ν. Βαλαβάνη, για την οποία έχει γίνει προ μηνός σχετική καταγγελία στην οποία δεν έχει ακόμα απαντήσει…»