current views are: 1

11 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση17:35

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – «Ποταμιού» για την ΕΡΤ

Για «απόλυτα ελεγχόμενη ΕΡΤ» κατηγορεί την κυβέρνηση το «Ποτάμι», «γνωρίζουν τις σπατάλες του παρελθόνοτς» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση 17:35’
αρθρο-newpost

Για «απόλυτα ελεγχόμενη ΕΡΤ» κατηγορεί την κυβέρνηση το «Ποτάμι», «γνωρίζουν τις σπατάλες του παρελθόνοτς» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για «απόλυτα ελεγχόμενη ΕΡΤ» κατηγορεί την κυβέρνηση το «Ποτάμι», «γνωρίζουν τις σπατάλες του παρελθόντος» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κόντρα ξέσπασε με αφορμή το νομοσχέδιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση το οποίο, σύμφωνα με το «Ποτάμι», δείχνει ότι η κυβέρνηση επιμένει στο ακέραιο στις συνταγές του παρελθόντος. 

Αντί να προχωρήσει στη δημιουργία μιας δημόσιας τηλεόρασης πραγματικά ανεξάρτητης, δημιουργεί μια ΕΡΤ απόλυτα ελεγχόμενη αφού ο Υπουργός Επικρατείας είναι αυτός που ουσιαστικά διορίζει τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να αυξάνουν τα ανταποδοτικά τέλη προκειμένου να καλύψουν τρύπες, μετακυλίοντας το κόστος για τις δικές τους αποφάσεις στους φορολογούμενους.

Επιπλέον, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη θεωρεί ότι φωτογραφίζεται ο νέος πρόεδρος για τον οποίο δεν απαιτείται πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Η απάντηση ήρθε από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Τώρα ξεκίνησε η διαβούλευση σχετικά με ν/σ για την ΕΡΤ και οι προτάσεις όλων των κομμάτων είναι παραπάνω από χρήσιμες. Φανταζόμαστε ότι το «Ποτάμι» συμμερίζεται την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης χωρίς τις σπατάλες του παρελθόντος, χωρίς τους παχυλούς μισθούς των διευθυντικών στελεχών, χωρίς τις προκλητικές δαπάνες στις μικτές παραγωγές, πράγματα τα οποία είμαστε σίγουροι ότι και οι ίδιοι τα γνωρίζουν.


σχετικα αρθρα