Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της διαπραγμάτευσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, να απαντά σε υψηλούς τόνους στην ανακοίνωση του Κώστα Καραγκούνη περί τρόικας.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να ευθυγραμμίζεται απολύτως με τους πιο σκληροπυρηνικούς ευρωπαϊκούς κύκλους της λιτότητας και των δανειστών. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει αναφορά στην πραγματικά διαπραγμάτευση. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι τί γνωρίζει για αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην θυμάται την τρόικα να μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και στα Υπουργεία και να συναποφασίζει με την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ομαδικές απολύσεις και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η νοσταλγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκείνες τις μέρες είναι κατανοητή, αλλά αναλαμβάνουμε να τους ενημερώσουμε ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί από τις 25 Ιανουαρίου» είπε ακόμα και κατέληξε:

Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει όντως ξεκινήσει από την πρώτη μέρα της σημερινής κυβέρνησης. Και απόδειξη αυτού είναι ότι το email του κ. Χαρδούβελη έχει μπει στο χρονοντούλαπο, ενώ οι μεταρρυθμίσεις που θα επανεκκινήσουν την οικονομία και θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία τίθενται σε εφαρμογή.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης είχε αφήσει αιχμές με ανακοίνωσή του. «Τώρα μπαίνουν στην ουσία. Συζητάνε με αριθμούς, με την τρόικα εδώ. Στο μεταξύ, ο λογαριασμός ανεβαίνει» σχολίασε μεταξύ άλλων.