Άλλη μία δημόσια διαφωνία Αθήνας-Βερολίνου καταγράφηκε για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, με το ελληνικό υπουργείο να διαψεύδει το γερμανικό, σχετικά με το εάν ο υπουργός, Νίκος Κοτζιάς έθεσε το θέμα στον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία.   

«Το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων ετέθη κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο Βερολίνο, στις 10 Φεβρουαρίου 2015, τόσο στην Κοινή Συνέντευξη Τύπου όσο και στην κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κώνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση της αναπληρώτριας εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, κυρίας Sawsan Chebli, η οποία δήλωσε ότι, εξ όσων γνωρίζει, το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων δεν συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν πρόσφατης συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο, ο κ. Κούτρας υποστήριξε ότι το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων ετέθη από τον έλληνα υπουργό και πρόσθεσε μάλιστα ότι ο κ. Κοτζιάς πρότεινε στον κ. Σταϊνμάγερ τη σύσταση κοινής Ελληνογερμανικής Επιτροπής σοφών που θα εξετάσει όλες τις πλευρές του ζητήματος.

Nωρίτερα, εξάλλου, η γερμανική κυβέρνηση είχε τονίσει ότι δεν πρόκειται να συζητήσει το θέμα των αποζημιώσεων διαμηνύοντας ότι «έχει κλείσει οριστικά».