Επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που επεσήμανε ότι την τετράμηνη συμφωνία για παράταση θα ακολουθήσει ένα νέο μνημόνιο.

Ο κ. Κουτσούμπας, κάλεσε για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή και ζήτησε την άμεση κατάργηση όλων των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους, στα πλαίσια της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ:

«Βέβαια, ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Ποιο; Ότι δεν θέλουν να τη φέρουν στη Βουλή τη συμφωνία γιατί ξέρουν ότι θα χρειαστεί να σηκώσουν το χέρι και να ψηφίσουν μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να πουν ναι στην παράταση της συμφωνίας- μνημονίου».

«Το 'ναι σε όλα', των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τώρα θα συναντηθεί με το 'ναι σε όλα" των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Η επέκταση της δανειακής σύμβασης, που συμφώνησε η κυβέρνηση, σημαίνει και επέκταση του μνημονίου κι αυτό δεν άλλαξε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ “τα βρήκε σκούρα” στη λεγομένη διαπραγμάτευση με τους εταίρους του. Δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό, το μνημόνιο απλά εξειδικεύει τα μέτρα της δανειακής σύμβασης. Αυτό υποστήριζε κάποτε και ο κ. Τσίπρας».

Για την κυβέρνηση είπε ότι προχώρησε σε «εσωτερικό δανεισμό», σημειώνοντας ότι «έβαλε χέρι στα λεφτά του λαού, γιατί λεφτά του λαού είναι ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή σε φορείς του δημοσίου, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, δήμους, λεφτά για να καλυφτεί μέρος των αναγκών του».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα τα χαρακτηρίσει σε λίγο «δανεικά κι αγύριστα», για αυτό κάλεσε τον λαό να πει:

«Κάτω τα χέρια απ' τους μισθούς, τις συντάξεις, τις αγροτικές επιδοτήσεις... κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους. Αρκετά ματώσαμε, να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε: «Αυτός που μας έχει βάλει τη θηλιά στο λαιμό είναι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι και οι συν αυτώ, τους οποίους εκθείαζε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας θεωρώντας μάλιστα ότι αμφισβητούν τη 'μερκελική ΕΕ'».