Σφοδρή επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη εξαπέλυσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στις αναφορές του επικεφαλής του Ποταμιού σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Οι απαξιωτικές αναφορές του… ποταμίσιου αρχηγού σε ένα κορυφαίο ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης, όπως είναι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, δεν αξίζουν τον παραμικρό σχολιασμό. Απλώς αναδεικνύουν την ημιμάθεια του» είπε η κ. Χρυσοβελώνη.

Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, «εάν κάτι είναι πραγματικά επικίνδυνο, ανιστόρητο και επιεικώς απαράδεκτο, είναι να θεωρεί κάποιος, ότι η έγερση ενός τέτοιου ζητήματος όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις συνιστά “έκφραση εθνικολαϊκισμού” που δήθεν “οδηγεί στην αναζωπύρωση του εθνικισμού”, όπως διατείνεται ο αρχηγός του Ποταμιού».

«Ίσως, επειδή ο ίδιος αγνοεί την έννοια της “αίσθησης του χρέους” απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της γερμανικής θηριωδίας», συνεχίζει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και καταλήγει:

«Τα περί “ηρώων του αλβανικού μετώπου” τα προσπερνούμε. Είναι απλώς ανοησίες που τις παίρνει το ποτάμι…».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωράκης είχε κάνει λόγο κατά την ομιλία του στην ΚΟ του Ποταμιού για «ανεγκέφαλους που «στήνουν επικίνδυνο σκηνικό έντασης» με τη Γερμανία.

«Κάποιοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο διαρρέουν ότι θα κατασχέσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ελλάδα. Μα τόσο ανόητοι είναι; Απειλούν να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε; Και πιστεύουν ότι αυτή η απειλή, την οποία ήδη αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ βοηθά την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας; Για σκεφθείτε το: Η Ελλάδα, που χρωστάει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης να λέει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να πάρεις τα χρωστούμενα, η… κατάσχεση», είχε πει ο επικεφαλής του Ποταμιού.