Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Οι «Τσίπρες» της Νέας Δημοκρατίας βγαίνουν στο προσκήνιο ή για την ακρίβεια δραστηριοποιούνται εντόνως στο παρασκήνιο, με τελικό στόχο από «νεροκουβαλητές» των προβεβλημένων να αναδειχθούν σε υπολογίσιμη δύναμη μέσα στο κόμμα. 

Πρόκειται για στελέχη ηλικίας 40 ετών και κάτω, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονταν με τον κ. Αλέξη Τσίπρα στα ίδια αμφιθέατρα. Ο κ. Τσίπρας είναι, από τις 25 Ιανουαρίου, Πρωθυπουργός της χώρας, ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει επί αρκετά έτη επικεφαλής κόμματος. Στη Ν.Δ., πάλι, η εικόνα είναι διαφορετική παρά την προσπάθεια ανανέωσης που κατέβαλε και ο Αντ. Σαμαράς προτείνοντας, ενδεικτικά, τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ως Γραμματέα του κόμματος. Οι δομές της Συγγρού παραμένουν, ουσιαστικά, κλειστές για τα νέα στελέχη και με δική τους ευθύνη καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκονται στη σκιά των πρωτοκλασάτων χωρίς ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις που θα προκαλούσαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας.     

Στο γαλάζιο παρασκήνιο, εντούτοις, οι 40άρηδες και κάτω μοιάζουν να βρίσκονται σε έντονη κινητικότητα. Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Οικονόμου, ο επίσης πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο Βασίλης Τοκάκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γλυφάδας Μάριος Τσάκας, o πολιτικός φίλος του Κωστή Χατζηδάκη Στάθης Σταθόπουλος αλλά και σειρά άλλων στελεχών εμφανίζονται να έχουν υπερβεί παλαιότερες έριδες και να κινούνται συντονισμένα, είτε προκειμένου να ενισχύσουν την παρέμβασή τους στα εσωκομματικά δρώμενα και άρα το ειδικό τους βάρος στους τελικούς συσχετισμούς είτε, ακόμη, και σε αναζήτηση υποψηφίου «αντι-Τσίπρα» για τη Ν.Δ. Εξ αυτών, ο κ. Γ. Παπανικολάου συμμετείχε και στο «δείπνο των 14» υπό τη Μαριέττα Γιαννάκου, δείχνοντας ότι διατηρεί διαύλους με πολλές από τις φυλές της Ν.Δ. 

Αντίστοιχα ερείσματα επιδιώκει να διατηρήσει και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης. Σε ανοικτή γραμμή και με στελέχη άλλων γενεών, ο επικεφαλής του πλέον συγκροτημένου τμήματος της οργανωμένης βάσης δεν δίστασε τόσο στην Εκτελεστική Γραμματεία όσο και στην Πολιτική Επιτροπή να ασκήσει σκληρή κριτική, προκαλώντας μεν εκνευρισμό στην ηγετική ομάδα της Συγγρού αλλά εξασφαλίζοντας για το εαυτό του ρόλο συνομιλητή στις εξελίξεις. 

Η ομάδα των πρώην ΟΝΝΕΔιτών με το νυν Πρόεδρο βρίσκονται σε απόσταση, κάτι που ισχύει και για το νυν Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο τελευταίος αν και διατηρεί ανοικτούς διαύλους επαφής με πολλά στελέχη της νεολαίας, διατηρεί διακριτή στάση και επιδιώκει, όχι αναίμακτα, να εκτονώσει την ένταση και τον κίνδυνο μίας μετωπικής αντιπαράθεσης στο γαλάζιο εσωτερικό. Ίσως γι αυτό το λόγο, αλλά και εκ της θέσης του στο κόμμα, ο κ. Παπαμιμίκος δεν εκλήθη στο δείπνο Γιαννάκου, εκεί που βρέθηκε ένας άλλος «35άρης» ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μαζί με τον έτερο Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη συμπληρώνουν το παζλ των «νέων» της Ν.Δ. που... βαρέθηκαν να τους αντιμετωπίζουν ως «μικρούς». 

Πάντως επί του παρόντος μπορούν,  μόνο, να ονειρεύονται...