Παρίσι την Πέμπτη και Βρυξέλλες την Παρασκευή περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο διπλό: εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις μεταρρυθμίσεις, πίεση για κοινοτικά κονδύλια και κατευνασμό εσωτερικής αντιπολίτευσης. 
 
Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ενώ στη συνέχεια θα υπογράψουν συμφωνία και θα απαντήσουν και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην κοινή συνέντευξή τους. 
 
Στην πόλη του Φωτός βρίσκεται και ο Γιάνης Βαρουφάκης και όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του «στον ΟΟΣΑ θα παρουσιάσουμε όλο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε. Πέρα από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχουμε ήδη παρουσιάσει στους εταίρους μας, θα παρουσιάσουμε και άλλες που δεν έχουν ακόμα παρουσιασθεί. Οι υπηρεσίες του ΟΟΣΑ έχουν την τεχνογνωσία για διάφορα θέματα, έτσι θα γίνει μια σειρά σεμιναρίων όπως για παράδειγμα για τη φορολογία, τη διαφθορά, τις μεταρρυθμίσεις προϊόντων και αγαθών κ.α».
 
«Θα εκπαιδευόμαστε και θα συζητάμε ολόκληρη τη μέρα για να βοηθηθούμε στην εκπόνηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος που να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και μετρήσιμο όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του», πρόσθεσε.
 
Την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας θα δει στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στη συνέχεια τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
 
Στη συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει ενίσχυση κονδυλίων εκ μέρους της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα. 
 
Για το τέλος ο κ. Τσίπρας άφησε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο. Πρόκειται για μια συνάντηση που αναμενόταν να συμβεί με την πρώτη ευκαιρία, έπειτα από τη στάση του κ. Γλέζου απέναντι στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους στις 20 Φεβρουαρίου. 
 
Ο κ. Γλέζος είχε επικρίνει εντόνως τη συμφωνία και είχε ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Η απάντηση του Μαξίμου περί ελλιπούς ενημέρωσης του κ. Γλέζου δεν ήταν φυσικά αρκετή και ο Πρωθυπουργός όπως έκανε και τον Μίκη Θεοδωράκη θα τον συναντήσει για να κάμψει όλες τις ενστάσεις του. 
 
Ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση αυτή θα έχει σύμμαχο και την συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις γερμανικές αποζημιώσεις, θέμα του οποίου ηγείται ο Μανώλης Γλέζος