Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Έντονη ανησυχία υπάρχει στον τρίτο όροφο της Λεωφόρου Συγγρού, με τον Αντώνη Σαμαρά και τους στενούς συνεργάτες του να παρακολουθούν προβληματισμένοι τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με εταίρους και δανειστές. Τα μέτωπα είναι πολλά και η εντολή που έχουν πάρει από τον πρόεδρο του κόμματος, οι βουλευτές της ΝΔ που ήταν υπουργοί στην προηγούμενη κυβέρνηση, είναι να καταγράφουν τα πάντα στο οικονομικό πεδίο. 

Η αφαίμαξη, με νόμο, των Ταμείων από το Δημόσιο, το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση μέχρι το 2019 και η έναρξη των διαπραγματεύσεων με το “Brussels Group”, βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο των γαλάζιων πρώην υπουργών που θα παρεμβαίνουν καθημερινά. Για το λόγο αυτό επισπεύδεται και ο ορισμός των τομεαρχών του κόμματος, με το χρονοδιάγραμμα για την κατάρτιση του νέου οργανογράμματος της ΝΔ, να λήγει την επόμενη Παρασκευή. 

Ανησυχητικές κρίνουν στη Συγγρού και τις δηλώσεις που φθάνουν από το εξωτερικό, όπως ο βαρύς υπαινιγμός που άφησε για την Ελλάδα ο Μάριο Ντράγκι, αλλά και τις πληροφορίες που έχει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς από τις τηλεφωνικές επαφές με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους. Με προβληματισμό αντιμετωπίζουν και την  πρωτοφανή τροπολογία τεσσάρων ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για «στήριξη χωρών που πρόκειται να βγουν από την Ευρωζώνη». 

Επί της ουσίας της διαπραγμάτευσης πάντως, στη Λεωφόρο Συγγρού περιμένουν τώρα που η κυβέρνηση όπως λένε κάθεται πραγματικά στο τραπέζι με την τρόικα, την όποια μπορούν να τη βαφτίσουν όπως θέλουν, να δουν τους αριθμούς που θα καταθέσει η ελληνική πλευρά, αλλά και που θα ανέβει ο λογαριασμός, καθώς μέχρι σήμερα οι υπουργοί έπαιζαν μόνο με συμβολισμούς και με λέξεις.