current views are: 1

12 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση10:06

Μητρόπουλος: Με έχει ενοχλήσει η διπλή επιτήρηση από τους δανειστές

Την εκτίμηση ότι η στάση των δανειστών απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση θα σκληρύνει υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον Real Fm, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Δημοσίευση 10:06’
αρθρο-newpost

Την εκτίμηση ότι η στάση των δανειστών απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση θα σκληρύνει υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον Real Fm, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Την εκτίμηση ότι η στάση των δανειστών απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση θα σκληρύνει υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον Real Fm, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για διπλή επιτήρηση της χώρας, «η οποία δεν είναι και η καλύτερη των εξελίξεων».

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα ενοχλημένος και στεναχωρημένος για την διπλή τρόικα, όπως είπε, δηλαδή την διπλή επιρήρηση που θα έχει η χώρα μας, πολιτική και τεχνική. «Με έχει ενοχλήσει η διπλή επιτήρηση. Οι δανειστές αντιμετωπίζουν πιο σκληρά τη χώρα. Ο ,δε, κ. Σόιμπλε έχει αναλάβει την νεοφιλελεύθερη λάτζα για τις χώρες του Νότου και στο μέλλον η στάση των δανειστών θα ενταθεί. Για αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και ενωμένοι».

Όπως συμπλήρωσε: «Είχα πει ότι αν κέρδιζε της εκλογές η Αριστερά θα είχαμε ασσύμετρη διαπραγμάτευση. Όπως έχουν διαταχθεί οι δυνάμεις στην Ε.Ε. μέσω του κ. Σόιμπλε και με τα πολεμικά επιχειρήματα, η άφιξη των δανειστών προδιαθέτει για περαιτέρω σκλήρυνση της διαπραγματευτικής τακτικής. Απαιτείται λοιπόν πλήρη διάταξη δυνάμεων από εμάς για καλύτερα αποτελέσματα. Χρειάζεται ενημέρωση του λαού, ειλικρίνεια και σθένος γιατί την σκληρότητα των δανειστών δεν την έχει δει κανείς ακόμη».

Έυχομαι, πρόσθεσε, η κυβέρνηση μετά τη λήξη της παράτασης να μην περιπέσει σε διλήμματα διότι αν έρθει μια συμφωνία στο ύφος της δίμηνης που είχε υπουγραφεί θα υπάρξουν και μέτρα. 

Τέλος, σχετικά με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για την καλύτερη επιλογή σημειώνοντας ότι «Δεν θα μπορούσε άλλος τόσο ευφυώς να φέρει αποτελέσματα».

 


σχετικα αρθρα