current views are: 4

12 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση11:48

Λαφαζάνης: ΕΔΕ για Οικονόμου και «χρυσά» μπόνους στη ΔΕΗ

Τα πεπραγμένα του νομικού σύμβουλου της ΔΕΗ Αργύρη Οικονόμου ζητά να ερευνηθούν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δημοσίευση 11:48’
αρθρο-newpost

Τα πεπραγμένα του νομικού σύμβουλου της ΔΕΗ Αργύρη Οικονόμου ζητά να ερευνηθούν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τα πεπραγμένα του νομικού σύμβουλου της ΔΕΗ Αργύρη Οικονόμου ζητά να ερευνηθούν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ζήτησε να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν και ο ίδιος έχει ευθύνες για τα «χρυσά» μπόνους 19 στελεχών.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα παραπέμπεται για κακούργημα ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός.

Ο κ. Ζερβός αποχώρησε από τη διοίκηση της εταιρείας λίγες ώρες μετά την παραπομπή του σε δίκη για κακούργημα καθώς κατηγορείται για παράνομες αυξήσεις σε στελέχη της εταιρείας. 

Μάλιστα, στο κείμενο της απόφασης του Συμβουλείου Εφετών, οι δικαστές είναι ιδιαίτερα σκληροί με τον Αρθούρο Ζερβό, τον οποίο κατηγορούν ότι «ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της εταιρείας, η οποία ανήκε στο ελληνικό δημόσιο, που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου και ορίζει την διοίκηση αυτής».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για 19 διευθυντές του ο κ. Ζερβός παρέκαμψε τους νόμους του 2010 -τότε που η κρίση μόλις ξεκινούσε και οι μισθοί παντού άρχισαν να μειώνονται-αλλά και εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών και τους έδωσε αυξήσεις που ξεπερνούσαν το πλαφόν των 5981 ευρώ.

Και υπολογίζουν πως «αν και γνώριζε τις διατάξεις των νόμων που καθόριζαν ανώτατα όρια στις αποδοχές και των υπαλλήλων της ΔΕΗ ΑΕ, ενέκρινε την χορήγηση των ως άνω χρηματικών ποσών, επιφέροντας υπέρβαση του κόστους μισθοδοσίας της εταιρείας και ελλάττωση της περιουσίας της κατά το συνολικό ποσό των 696.657,25 ευρώ.

Στο βούλευμα αναφέρονται ονομαστικά οι διευθυντές οι οποίοι έλαβαν, όπως αναφέρουν οι Εφέτες, δεκάδες χιλιάδες ευρώ περισσότερα από όσα δικαιούνταν ο καθένας. Εκεί φιγουράρει και το όνομα του Αργύρη Οικονόμου, νομικού συμβούλου της ΔΕΗ για την οποία ο υπουργός παρήγγειλε την ΕΔΕ.
 


σχετικα αρθρα