current views are: 2

12 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση13:11

Σφοδρή κόντρα Βρούτση – Στρατούλη για τις συντάξεις

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε ύστερα από τις δηλώσεις του Γιώργου Ρωμανιά για τις αναλογιστικές μελέτες.

Δημοσίευση 13:11’
αρθρο-newpost

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε ύστερα από τις δηλώσεις του Γιώργου Ρωμανιά για τις αναλογιστικές μελέτες.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε ύστερα από τις δηλώσεις του Γιώργου Ρωμανιά για τις αναλογιστικές μελέτες.

Σήμερα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε την κυβέρνηση να αυξήσει τις συντάξεις, εάν όντως θεωρεί πως οι αναλογιστικές μελέτες για το Ασφαλιστικό βασίστηκαν σε ψευδή στοιχεία, όπως είχε ισχυριστεί ο γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης:

Εφόσον υπάρχουν κρυμμένα χρήματα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Καταθέστε τροπολογία σήμερα και αυξήστε τις συντάξεις! Αν δεν το κάνετε αυτό, εμπαίζετε τους ανθρώπους προεκλογικά και μετεκλογικά» ανέφερε ο τέως υπουργός Εργασίας, επαναλαμβάνοντας πως η Εθνική Αναλογιστική Αρχή κινείται στο πλαίσιο των κανόνων και των οδηγιών της Κομισιόν, «χωρίς παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις υπουργών.

Αντιδρώντας στα λεγόμενα του κ. Βρούτση, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων απάντησε:

Μου προκαλεί πραγματικά εντύπωση που ο υπουργός Εργασίας, που με τον νόμο 4092 /2012 και τις κυβερνήσεις που στήριξε, οδήγησε σε σφαγιασμό των συντάξεων από 25 έως 50%, καλεί την κυβέρνηση να δώσει αυξήσεις στους συνταξιούχους και να αποκαταστήσει τη σφαγή που έκανε. Είναι στη σφαίρα του παραλόγου!

Ο Δημήτρης Στρατούλης πρόσθεσε πως «προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι, πριν αποκαταστήσει την παλιά καταστροφή, να σώσει τους συνταξιούχους απ’ την καταστροφή που είχατε προϋπολογίσει για φέτος. 

«Αν υλοποιούσαμε ως κυβέρνηση απ’ τη μέρα που αναλάβαμε, ό,τι είχε προγραμματίσει η προηγούμενη, θα έπρεπε να κάνουμε 15% μείωση των επικουρικών συντάξεων, να αφαιρέσουμε 398 εκατ. ευρώ (όπως γράφεται στον προϋπολογισμό) και να αυστηροποιήσουμε τα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ, ώστε να μειωθεί η δαπάνη του κατά 100 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, υπογράψαμε την εγκύκλιο να δοθεί το ΕΚΑΣ με τα περσινά κριτήρια. Για να μην πούμε για τον νέο μαθηματικό τύπο για το εφάπαξ, που θα μετέτρεπε εφάπαξ των 28.000 έως 35.000 ευρώ, σε εφάπαξ 3.500 ευρώ για δουλειά και εισφορές μιας ζωής! Εμείς παγώσαμε την εφαρμογή του τύπου και προτεραιότητά μας είναι να τον βελτιώσουμε», τόνισε ο κ. Στρατούλης. 

Παίρνοντας πάλι τον λόγο, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας από κανένα κόμμα που να έχει το πλεονέκτημα της ευαισθησίας απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους». 

«Αυτό που είπε ο κ. Στρατούλης κοστίζει 810 εκατ. ευρώ, ετησίως. Αν όμως η κυβέρνηση δεν νομοθετήσει την κατάργησή του, οι παρακρατήσεις θα έρθουν αυτόματα», υπενθύμισε.

«Μόλις τώρα ο κ. Βρούτσης ομολόγησε πως αν εφαρμόσουμε τις μνημονιακές διατάξεις, θα έπρεπε να προβούμε σε μειώσεις 810 εκατ. ευρώ. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, ούτε εσάς, ούτε της Τρόικας. Από τότε που αναλάβαμε κυβέρνηση, μειώσεις τέλος!», υποστήριξε ο κ. Στρατούλης.


σχετικα αρθρα