Για την τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση δημιουργεί σκηνικό σύγκρουσης με τη Γερμανία ρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Απαντώντας στους δημοσιογράφους - προσερχόμενος στη Βουλή - ο επικεφαλής του «Ποταμιού» επιτέθηκε στον υπουργό δικαιοσύνης:

Ο κύριος Παρασκευόπουλος είναι Υπουργός 45 μέρες και τις τελευταίες δύο μέρες έχει δώσει τέσσερις συνεντεύξεις μόνο και μόνο για να δηλώσει ότι ετοιμάζεται να δημεύσει τη Γερμανική περιουσία στην Αθήνα. Δε μπορώ να γνωρίζω πως ένας γερμανοτραφής νομικός, όπως είναι ο κύριος Παρασκευόπουλος, αποφάσισε να φορέσει φουστανέλα και να ενταχθεί στην ομάδα Καμμένου, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα μου επιτρέψετε να σας πω και κάτι πιο σκληρό. Διαρρέουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι σκέφτονται να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε. Φαντάζομαι ότι ο κύριος Παρασκευόπουλος γνωρίζει τι είναι το ινστιτούτο Γκαίτε και τι έχει προσφέρει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Αυτές οι δηλώσεις, όπως και οι διαρροές, είναι ντροπή και θα βρει χειροκροτητές μόνο μέσα στους φασίστες και όχι στον Ελληνικό λαό.

Σε ερώτηση για την ανακοίνωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και τις επιθέσεις εναντίον του απάντησε: «Δεν παρακολουθώ τις ανακοινώσεις των ψεκασμένων Ελλήνων».