Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Την απόφαση να συγκληθεί αύριο η Διάσκεψη των προέδρων έλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τα πυρά που δέχθηκε από ΝΔ και Ποτάμι για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου. 

Συγκεκριμένα, την έντονη αντίδραση του Ποταμιού και της ΝΔ προκάλεσε το γεγονός ότι για ακόμη μια εβδομάδα, δεν έχει συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων, όργανο το οποίο είναι επιφορτισμένο με την προετοιμασία του κοινοβουλευτικού έργου.

Έτσι με ανακοίνωσή του το Ποτάμι ζήτησε την άμεση σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο να μην έχει συνεδριάσει το όργανο, 30 ημέρες μέτα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Για την Κ.Ο. του Ποταμιού τίθεται ζήτημα ορθής και δαφανούς λειτουργίας της Βουλής» αναφέρει το κόμμα του κ. Θεοδωράκη.

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιτέθηκε στην Πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου για σειρά ζητημάτων, χωρίς ωστόσο να αφήνει ανοιχτό, «τουλάχιστον προς το παρόν», το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής.

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ καταγγέλλουν ότι ο Γραμματέας της Κ.Ο., κ. Πλακιωτάκης, είχε προκαθορισμένο ραντεβού με την κυρία Κωνσταντοπούλου στο οποίο η δεύτερη δεν παρέστη ποτέ χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Οι ίδιοι κύκλοι αναρωτιούνται γιατί δεν έχει ακόμα εκλεγεί το Προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς και γιατί δεν συγκαλείται ακόμα η Διάσκεψη των Προέδρων.

«Υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από αυτές τις διαδικασίες» αναρωτιούνται.