Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή το άρθρο 24 του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.

Όπως τονίζει ο κ. Βρούτσης, «η Κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει τη μη αμειβόμενη και ανασφάλιστη εργασία

«Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπεται πρόσληψη εργαζομένων χωρίς μισθό, αποζημίωση ή άλλη απολαβή και ονομάζεται η αμοιβή τους οδοιπορικά» σημειώνει και καταγγέλλει πως «η Κυβέρνηση “βαφτίζει” τα οδοιπορικά, μισθό»

«Κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές και δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Και μάλιστα τίθεται για πρώτη φορά από μια Κυβέρνηση της αριστεράς –στο πρώτο της μόλις νομοσχέδιο- που υποτίθεται κατά τα άλλα... ότι νοιάζεται περισσότερο για τους εργαζόμενους και τα εργασιακά δικαιώματα» σημειώνει στη δήλωσή του ο Γιάννης Βρούτσης.

Στηλιτεύει δε το γεγονός ότι το επίμαχο άρθρο συμπεριλαμβάνεται στο «στο πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση».

«Σήμερα, η Κυβέρνηση νομοθετεί νέες-πρωτόγνωρες μορφές εργασιακών σχέσεων, προωθώντας τη δωρεάν εργασία με πρόσληψη στο δημόσιο» σημειώνει και διερωτάται:

«Με τέτοια “τεχνάσματα” υπόσχονται μείωση της ανεργίας;

Πού πήγαν οι μεγαλόστομες δηλώσεις περί κατώτατου μισθού;»

«Ακόμη και η “υποκρισία” έχει τα όριά της. Η διάταξη που νομιμοποιεί για πρώτη φορά την ανασφάλιστη και άμισθη εργασία στην Ελλάδα είναι αδιανόητη και πρέπει να απαλειφθεί τώρα» υποστηρίζει ο Γιάννης Βρούτσης